Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto1723.03.20157

2976-2015 (014)

Turku Touring Oy:n yhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 17

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 18.3.2015:

Turku Touring Oy:n yhtiökokous

Turku Touring Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus on 72,5 %. Turku Touring Oy:n yhtiökokous pidetään 30.4.2015 klo 9.00. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainitut yhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat.

Kaupunginhallituksen konsernijaoston 18.3.2013 § 23 päätöksen mukaan Turku Touring Oy kuuluu toiseen palkkioluokkaan. Kaupunginhallituksen konsernijaosto on päätöksellään 15.4.2013 § 49 antanut omistajan ennakkonäkemyksen Turku Touring Oy:n hallitukseen nimettävistä henkilöistä.

Strategisille yhtiöille lähetetyn vuosikellon mukaan strategisten yhtiöiden yhtiökokousasiat käsitellään konsernijaostossa ennen ajankohtaa, johon yhtiö on aikatauluttanut yhtiökokouksensa. Yhtiökokousmateriaalin tulee sisältää muun muassa yhtiön hallituksen allekirjoittama tilinpäätös tilintarkastettuna. Yhtiön tuloskortti käsitellään samassa yhteydessä tilinpäätösasiakirjojen kanssa.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto on 10.3.2014 § 19 päättänyt, että Turun kaupungin tytäryhteisön tulee noudattaa konserniohjeiden periaatetta kilpailutuksen voittaneen tilintarkastajan valinnasta. Tarkastuspalveluiden hoitamisesta tulee tehdä sopimus KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:n kanssa kaupunginvaltuuston toimikautta 2013–2016 vastaavilta vuosilta tarjouskilpailun mukaisesti. Yhtiön tulee noudattaa konsernijaoston mainittua päätöstä.

Toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen vuonna 2014

Yhtiön toiminnalliset tavoitteet toteutuivat hyvin ja muun muassa ryhmämyynti on huomattavasti budjetoitua korkeampi johtuen siitä, että on onnistuttu myymään hotelliyöpyminen ja tapahtumaliput – paketteja.

Taloudellisten tavoitteiden toteutuminen vuonna 2014

Taloudelliset tavoitteet toteutuivat pääosin hyvin ja liikevaihto ylitti tavoitteen huomattavasti. Liikevoitto on budjetoitua pienempi, koska yhtiön henkilöstöä on vahvistettu palkkaamalla myynti- ja markkinointiassistentti. Yhtiön tase on varsin omavarainen ja nettovelkaantumisaste on negatiivinen, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että yhtiöllä on enemmän käteisvaroja kuin korollisia velkoja. Yhtiön jakokelpoinen oma pääoma oli 352.578 euroa ja kassavaroja yhtiöllä oli 198.722 euroa per 31.12.2014.

Oheismateriaali 1Yhtiökokouksen esityslista liitteineen (salainen JulkL 24 §:n 20 kohta)

Oheismateriaali 2Tuloskortti Turku Touring Oy

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi eikä tarvetta konserniohjeen antamiselle ei ole.

PäätösKaupunginhallituksen konsernijaosto päätti, että yhtiökokouksen esityslista merkittiin tiedoksi ja että yhtiön hallituksen valintaan liittyen yhtiökokousedustajalle annetaan konserniohje, jonka mukaan yhtiön hallitukseen tulee Timo Laihisen tilalle valita Risto Forsberg.

Päätös hallituksen jäsenen valintaa koskevilta osilta tehtiin Miikkolan tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

tiedTurku Touring Oy
tpvKonsernihallinto, lakiasiat