Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto11816.12.20134

13166-2013 (001, 741, 065)

Turun seudun tekopohjavesihankkeen loppuselvitys

Tiivistelmä: -

Khkon § 118

Kaupunginlakimies Laura Klami 12.12.2013:

Turun Seudun Vesi Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus on 64,68 %.  Yhtiön valvontavastuuhenkilö on apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Turun Seudun Vesi Oy on toimittanut liitteenä 1 olevan tekopohjavesihankkeen loppuselvityksen. Loppuselvityksessä kuvataan muun muassa hankkeen toteuttamisen perusteet sekä hankkeen osakkaat ja tehdyt sopimukset. Selvityksessä kuvataan hankkeen pääosat, myönnetyt ympäristöluvat sekä hankkeen toteuttamisen aikataulu. Loppuselvityksessä on lisäksi esitetty ja eritelty pääkohdittain tekopohjavesihankkeen kokonaiskustannukset vuoden 2013 heinäkuun loppuun mennessä, jolloin yhtiön taseelle kirjautuneita tekopohjavesihankkeen investointeja oli 168,7 M€. Yhtiön tekemän leasing-sopimuksen myötä taseelta on poistettu leasing-sopimuksella rahoitetut 20 M€. Selvityksessä esitetään myös tekopohjavesijärjestelmän toteuttamisen kustannuskertymä tekopohjaveden tuotannon aloittamiseen mennessä vuoden 2011 lopussa. Lopuksi kuvataan yhtiön toimintaan liittyvät tavoitteet loppuvuodelle ja esitetään yhtiön tulevat investoinnit.

Turun Seudun Vesi Oy:n toimitusjohtaja Aki Artimo ja hallituksen puheenjohtaja Esko Heinonen on kutsuttu konsernijaoston kokoukseen.

Liite 1Tekopohjavesihankkeen loppuselvitys

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää merkitä tekopohjavesihankkeen loppuselvityksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa olivat selvittämässä Turun Seudun Vesi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Esko Heinonen ja toimitusjohtaja Aki Artimo.

Jakelu

tiedTurun Seudun Vesi Oy


Liitteet:

Khkon § 118
Liite 1:Tekopohjavesihankkeen loppuselvitys