Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto5826.04.20134

4822-2013 (014)

Turku Science Park Oy:n yhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 58

Kaupunginlakimies Laura Klami 22.4.2013:

Turun kaupungin strateginen yhteisö on yhtiö tai säätiö, jonka Turun kaupunginhallituksen konsernijaosto on määritellyt strategiseksi yhteisöksi konserniohjeissa tai päätöksellään erikseen.

Strategisissa yhteisöissä yhteiskuntapoliittisilla näkemyksillä on merkittävä rooli yhteisön ohjauksessa ja päätöksenteossa (Konserniohjeet luku 2, kh 8.2.2010 § 98).

Kaupunginhallituksen johtosäännön 9 §:n (kv 17.12.2012 § 252) mukaisesti konsernijaoston tehtävänä on huolehtia omistajan puhevallan käyttämisestä ja kaupungin kannanotoista strategisten yhtiöiden yhtiökokouksissa tai muissa vastaavissa kokouksissa käsiteltäviin merkittäviin asioihin ja ohjeiden antamisesta kaupunkia näissä yhtiöissä ja muissa yhteisöissä edustaville henkilöille sekä kaupungin edustajien nimeämisestä strategisiksi yhteisöiksi määritettyjen yhteisöjen hallintoelimiin sekä tilintarkastajan nimeämisestä. Konsernijaoston tehtävänä on myös huolehtia strategisiksi yhteisöiksi määritettyjen yhteisöjen toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden määrittelystä ja seurannasta.

Turku Science Park Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty osakeyhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus on 87,8 %. Turku Science Park Oy:n yhtiökokous pidetään 17.5.2013 klo 8.30.

Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainitut yhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat. Kaupunginhallituksen konsernijaoston 18.3.2013 § 23 päätöksen mukaan Oy Turku Science Park Oy:n hallituksen puheenjohtajan palkkio määräytyy ensimmäisen palkkioluokan mukaan. Konsernijaosto on 15.4.2013 päättänyt, että Turku Science Park Oy:n hallituksen varapuheenjohtajalle sekä jäsenille maksetaan toisen palkkioluokan puheenjohtajan palkkiota vastaava palkkio.

Toimitusjohtaja Rikumatti Levomäki on kutsuttu konsernijaoston kokoukseen.

Liite 1Tuloskortti Science Park

Oheismateriaali 1Yhtiökokouksen esityslista liitteineen Science Park (Ei julkisuuteen)

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi ja että tarvetta konserniohjeen antamiselle ei ole.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selostamassa Turku Science Park Oy:n toimitusjohtaja Rikumatti Levomäki.

Randell ilmoitti olevansa päätöksentekovaiheessa esteellinen ja poistui kokouksesta päätöksenteon ajaksi.

Jakelu

tiedTurku Science Park Oy
tpvKonsernihallinto, lakiasiat


Liitteet:

Khkon § 58
Liite 1:Tuloskortti Scinece Park