Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto4615.04.20138
Kaupunginhallituksen konsernijaosto5626.04.20133

4279-2013 (014)

Kiinteistö Oy Turun Monitoimihallin yhtiökokous ja jäsenten nimeäminen hallitukseen

Tiivistelmä: -

Khkon § 46

Kaupunginlakimies Laura Klami 9.4.2013:

Turun kaupungin strateginen yhteisö on yhtiö tai säätiö, jonka Turun kaupunginhallituksen konsernijaosto on määritellyt strategiseksi yhteisöksi konserniohjeissa tai päätöksellään erikseen.

Strategisissa yhteisöissä yhteiskuntapoliittisilla näkemyksillä on merkittävä rooli yhteisön ohjauksessa ja päätöksenteossa (Konserniohjeet luku 2, kh 8.2.2010 § 98).

Kaupunginhallituksen johtosäännön 9 §:n (kv 17.12.2012 § 252) mukaisesti konsernijaoston tehtävänä on huolehtia omistajan puhevallan käyttämisestä ja kaupungin kannanotoista strategisten yhtiöiden yhtiökokouksissa tai muissa vastaavissa kokouksissa käsiteltäviin merkittäviin asioihin ja ohjeiden antamisesta kaupunkia näissä yhtiöissä ja muissa yhteisöissä edustaville henkilöille sekä kaupungin edustajien nimeämisestä strategisiksi yhteisöiksi määritettyjen yhteisöjen hallintoelimiin sekä tilintarkastajan nimeämisestä. Konsernijaoston tehtävänä on myös huolehtia strategisiksi yhteisöiksi määritettyjen yhteisöjen toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden määrittelystä ja seurannasta.

Kiinteistö Oy Turun Monitoimihalli on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty osakeyhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus on 56,15 %. (Mikäli yhtiön omia osakkeita ei oteta huomioon, osuus on 88,6 %.) Kiinteistö Oy Turun Monitoimihallin yhtiökokous pidetään 17.5.2013 klo 9.30. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainitut yhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat.

Luottamuselintoimikunta on käsitellyt yhtiöiden, yhdistysten, säätiöiden ym. luottamushenkilövalintoja ja tehnyt ehdotuksen jäsenten nimeämisestä Kiinteistö Oy Turun Monitoimihallin hallitukseen.

Kaupunginhallituksen konsernijaoston 18.3.2013 § 23 päätöksen mukaan Kiinteistö Oy Turun Monitoimihalli kuuluu toiseen palkkioluokkaan.

Hallituksen puheenjohtaja Juhani Leppä on kutsuttu konsernijaoston kokoukseen.

Liite 1Tuloskortti Monitoimihalli

Oheismateriaali 1Yhtiökokouksen esityslista liitteineen Monitoimihalli (Ei julkisuuteen)

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää nimetä Kiinteistö Oy Turun Monitoimihallin hallitukseen seuraavat jäsenet, puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan:

Leppä Juhani, pj

Tuomas Viljamaa

Ulla-Maija Vierimaa

Riitta Koskimies

Tom Mohn

Täydentyy kokouksessa.

Lisäksi päätetään, että yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi ja että tarvetta konserniohjeen antamiselle muilta osin ei ole.

PäätösAsia pantiin pöydälle Eklundin Sarlundin kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Kokouksessa asiaa oli selostamassa Kiinteistö Oy Turun Monitoimihallin hallituksen puheenjohtaja Juhani Leppä.

Khkon § 56

Pöydältä 15.4.2013 § 46

PäätösKonsernijaosto päätti nimetä Kiinteistö Oy Turun Monitoimihallin hallitukseen seuraavat jäsenet, puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan:

Juhani Leppä, pj

Seppo Lehtinen, vpj

Tuomas Viljamaa

Ulla-Maija Vierimaa

Riitta Koskimies

Tom Mohn

Eeva-Johanna Eloranta.

Lisäksi konsernijaosto päätti, että yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi ja että tarvetta konserniohjeen antamiselle muilta osin ei ole.

Päätös Lehtisen ja Elorannan nimeämisten osalta tehtiin Eklundin Siitosen kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Anderssonin ehdotus, että hallitukseen nimettäisiin myös Seppo Koski, raukesi kannatuksen puuttuessa.

Jakelu

tiedKiinteistö Oy Turun Monitoimihalli
aoEloranta Eeva-Johanna
aoKoskimies Riitta
aoLehtinen Seppo
aoLeppä Juhani
aoMohn Tom
aoVierimaa Ulla-Maija
aoViljamaa Tuomas
tpvKonsernihallinto, lakiasiat


Liitteet:

Khkon § 46
Liite 1:Tuloskortti Monitoimihalli

Khkon § 56
Liite 1:Tuloskortti Monitoimihalli