Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto2925.03.20136

3560-2013 (014)

Turun Seudun Kuntatekniikka Oy:n yhtiökokous ja jäsenten nimeäminen hallitukseen

Tiivistelmä: -

Khkon § 29

Kaupunginlakimies Laura Klami 22.3.2013:

Turun kaupungin strateginen yhteisö on yhtiö tai säätiö, jonka Turun kaupunginhallituksen konsernijaosto on määritellyt strategiseksi yhteisöksi konserniohjeissa tai päätöksellään erikseen.

Strategisissa yhteisöissä yhteiskuntapoliittisilla näkemyksillä on merkittävä rooli yhteisön ohjauksessa ja päätöksenteossa (Konserniohjeet luku 2, kh 8.2.2010 § 98).

Kaupunginhallituksen johtosäännön 9 §:n (kv 17.12.2012 § 252) mukaisesti konsernijaoston tehtävänä on huolehtia omistajan puhevallan käyttämisestä ja kaupungin kannanotoista strategisten yhtiöiden yhtiökokouksissa tai muissa vastaavissa kokouksissa käsiteltäviin merkittäviin asioihin ja ohjeiden antamisesta kaupunkia näissä yhtiöissä ja muissa yhteisöissä edustaville henkilöille sekä kaupungin edustajien nimeämisestä strategisiksi yhteisöiksi määritettyjen yhteisöjen hallintoelimiin sekä tilintarkastajan nimeämisestä. Konsernijaoston tehtävänä on myös huolehtia strategisiksi yhteisöiksi määritettyjen yhteisöjen toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden määrittelystä ja seurannasta.

Turun Seudun Kuntatekniikka Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus on 100 %. Turun Seudun Kuntatekniikka Oy:n yhtiökokous pidetään 12.4.2013 kello 12. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainitut yhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat.

Luottamuselintoimikunta on käsitellyt yhtiöiden, yhdistysten, säätiöiden ym. luottamushenkilövalintoja ja tehnyt ehdotuksen jäsenten nimeämisestä Turun Seudun Kuntatekniikka Oy:n hallitukseen.

Kaupunginhallituksen konsernijaoston 18.3.2013 § 23 päätöksen mukaan Turun Seudun Kuntatekniikka Oy kuuluu ensimmäiseen palkkioluokkaan.

Toimitusjohtaja Karri Knaapinen ja hallituksen puheenjohtaja Martti Oksa on kutsuttu konsernijaoston kokoukseen.

Liite 1Tuloskortti Kuntatekniikka

Oheismateriaali 1Yhtiökokouksen esityslista liitteineen

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää nimetä Turun Seudun Kuntatekniikka Oy:n hallitukseen seuraavat jäsenet, puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan:

Martti Oksa, pj
Pentti Ikävalko
Matti Heinonen
Päivi Karinsivu
Tuija Ollikkala, vpj
Topi Ruotsalainen
Pia Kauhanen.

Lisäksi päätetään, että yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi ja että tarvetta konserniohjeen antamiselle ei muilta osin ole.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa olivat selostamassa Turun Seudun Kuntatekniikka Oy:n hallituksen puheenjohtaja Martti Oksa ja talousjohtaja Ari Aho.

Jakelu

tiedTurun Seudun Kuntatekniikka Oy
aoHeinonen Matti
aoIkävalko Pentti
aoKarinsivu Päivi
aoKauhanen Pia
aoOksa Martti
aoOllikkala Tuija
aoRuotsalainen Topi
tpvKonsernihallinto, lakiasiat
tpvTalouspalvelukeskus, palkanlaskenta tiimi 3


Liitteet:

Khkon § 29
Liite 1:Tuloskortti Kuntatekniikka