Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto2825.03.20135

3557-2013 (014)

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n yhtiökokous ja jäsenten nimeäminen hallitukseen

Tiivistelmä: -

Khkon § 28

Kaupunginlakimies Laura Klami 22.3.2013:

Turun kaupungin strateginen yhteisö on yhtiö tai säätiö, jonka Turun kaupunginhallituksen konsernijaosto on määritellyt strategiseksi yhteisöksi konserniohjeissa tai päätöksellään erikseen.

Strategisissa yhteisöissä yhteiskuntapoliittisilla näkemyksillä on merkittävä rooli yhteisön ohjauksessa ja päätöksenteossa (Konserniohjeet luku 2, kh 8.2.2010 § 98).

Kaupunginhallituksen johtosäännön 9 §:n (kv 17.12.2012 § 252) mukaisesti konsernijaoston tehtävänä on huolehtia omistajan puhevallan käyttämisestä ja kaupungin kannanotoista strategisten yhtiöiden yhtiökokouksissa tai muissa vastaavissa kokouksissa käsiteltäviin merkittäviin asioihin ja ohjeiden antamisesta kaupunkia näissä yhtiöissä ja muissa yhteisöissä edustaville henkilöille sekä kaupungin edustajien nimeämisestä strategisiksi yhteisöiksi määritettyjen yhteisöjen hallintoelimiin sekä tilintarkastajan nimeämisestä. Konsernijaoston tehtävänä on myös huolehtia strategisiksi yhteisöiksi määritettyjen yhteisöjen toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden määrittelystä ja seurannasta.

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus on 56,7 %. Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n yhtiökokous pidetään 10.4.2013 kello 15. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainitut yhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat.

Luottamuselintoimikunta on käsitellyt yhtiöiden, yhdistysten, säätiöiden ym. luottamushenkilövalintoja ja tehnyt ehdotuksen jäsenten nimeämisestä Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n hallitukseen.

Kaupunginhallituksen konsernijaoston 18.3.2013 § 23 päätöksen mukaan Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy kuuluu toiseen palkkioluokkaan.

Toimitusjohtaja Pekka Peltomäki ja hallituksen puheenjohtaja Henrik Elfving on kutsuttu konsernijaoston kokoukseen.

Liite 1Tuloskortti VASO

Oheismateriaali 1Yhtiökokouksen esityslista liitteineen (Ei julkisuuteen)

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää nimetä Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n hallitukseen seuraavat jäsenet, puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan:

Aila Harjanne, vpj
Joonas Kallio
Henrik Elfving, pj
Pirjo Lampi
Täydentyy kokouksessa.

Lisäksi päätetään, että yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi ja että tarvetta konserniohjeen antamiselle muilta osin ei ole.

PäätösKaupunginhallituksen konsernijaosto päätti nimetä Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n hallitukseen seuraavat jäsenet, puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan:

Aila Harjanne, vpj

Joonas Kallio

Henrik Elfving, pj

Pirjo Lampi

Henry Toivari

Lisäksi konsernijaosto päätti, että yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi ja että tarvetta konserniohjeen antamiselle muilta osin ei ole.

Kokouksessa asiaa oli selostamassa Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Pekka Peltomäki.

Jakelu

tiedVarsinais-Suomen Asumisoikeus Oy
aoElfving Henrik
aoHarjanne Aila
aoKallio Joonas
aoLampi Pirjo
aoToivari Henry
tpvKonsernihallinto, lakiasiat
tpvTalouspalvelukeskus, palkanlaskenta tiimi 3


Liitteet:

Khkon § 28
Liite 1:Tuloskortti VASO