Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto2625.03.20133

3509-2013 (014)

Turun seudun puhdistamo Oy:n kevätyhtiökokous ja jäsenten nimeäminen hallitukseen

Tiivistelmä: -

Khkon § 26

Kaupunginlakimies Laura Klami 22.3.2013:

Turun kaupungin strateginen yhteisö on yhtiö tai säätiö, jonka Turun kaupunginhallituksen konsernijaosto on määritellyt strategiseksi yhteisöksi konserniohjeissa tai päätöksellään erikseen.

Strategisissa yhteisöissä yhteiskuntapoliittisilla näkemyksillä on merkittävä rooli yhteisön ohjauksessa ja päätöksenteossa (Konserniohjeet luku 2, kh 8.2.2010 § 98).

Kaupunginhallituksen johtosäännön 9 §:n (kv 17.12.2012 § 252) mukaisesti konsernijaoston tehtävänä on huolehtia omistajan puhevallan käyttämisestä ja kaupungin kannanotoista strategisten yhtiöiden yhtiökokouksissa tai muissa vastaavissa kokouksissa käsiteltäviin merkittäviin asioihin ja ohjeiden antamisesta kaupunkia näissä yhtiöissä ja muissa yhteisöissä edustaville henkilöille sekä kaupungin edustajien nimeämisestä strategisiksi yhteisöiksi määritettyjen yhteisöjen hallintoelimiin sekä tilintarkastajan nimeämisestä. Konsernijaoston tehtävänä on myös huolehtia strategisiksi yhteisöiksi määritettyjen yhteisöjen toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden määrittelystä ja seurannasta.

Turun seudun puhdistamo Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty osakeyhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus on 68,5 %. Turun seudun puhdistamo Oy:n kevätyhtiökokous pidetään 25.4.2013 klo 10.  Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainitut kevätyhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat.

Luottamuselintoimikunta on käsitellyt yhtiöiden, yhdistysten, säätiöiden ym. luottamushenkilövalintoja ja tehnyt ehdotuksen jäsenten nimeämisestä Turun seudun puhdistamo Oy:n hallitukseen.

Kaupunginhallituksen konsernijaoston 18.3.2013 § 23 päätöksen mukaan Turun seudun puhdistamo Oy kuuluu toiseen palkkioluokkaan.

Toimitusjohtaja Mirva Levomäki ja hallituksen puheenjohtaja Harry Nordqvist on kutsuttu konsernijaoston kokoukseen.

Liite 1Tuloskortti TSP

Oheismateriaali 1Kevätyhtiökokouksen esityslista liitteineen

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää nimetä Turun seudun puhdistamo Oy:n hallitukseen seuraavat jäsenet, varajäsenet, puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

jäsenvarajäsen
Harry Nordqvist, pjJorma Sundvall
Maija NiskalaSini Ruohonen
Ilari Luojola, vpjUolevi Rosvall
Pirjo Saarinen 
Matias OllilaKalevi Lindroos
Täydentyy kokouksessa. 

Lisäksi päätetään, että kevätyhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi ja että tarvetta konserniohjeen antamiselle ei muilta osin ole.

PäätösAsia pantiin pöydälle Anderssonin Eklundin kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Kokouksessa asiaa olivat selostamassa Turun seudun puhdistamo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Harry Nordqvist ja toimitusjohtaja Mirva Levomäki.


Liitteet:

Khkon § 26
Liite 1:Tuloskortti TSP