Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto3225.03.20139

3423-2013 (014)

Oy Turku Energia Ab:n yhtiökokous ja jäsenten nimeäminen hallitukseen

Tiivistelmä: -

Khkon § 32

Kaupunginlakimies Laura Klami 22.3.2013:

Turun kaupungin strateginen yhteisö on yhtiö tai säätiö, jonka Turun kaupunginhallituksen konsernijaosto on määritellyt strategiseksi yhteisöksi konserniohjeissa tai päätöksellään erikseen.

Strategisissa yhteisöissä yhteiskuntapoliittisilla näkemyksillä on merkittävä rooli yhteisön ohjauksessa ja päätöksenteossa (Konserniohjeet luku 2, kh 8.2.2010 § 98).

Kaupunginhallituksen johtosäännön 9 §:n (kv 17.12.2012 § 252) mukaisesti konsernijaoston tehtävänä on huolehtia omistajan puhevallan käyttämisestä ja kaupungin kannanotoista strategisten yhtiöiden yhtiökokouksissa tai muissa vastaavissa kokouksissa käsiteltäviin merkittäviin asioihin ja ohjeiden antamisesta kaupunkia näissä yhtiöissä ja muissa yhteisöissä edustaville henkilöille sekä kaupungin edustajien nimeämisestä strategisiksi yhteisöiksi määritettyjen yhteisöjen hallintoelimiin sekä tilintarkastajan nimeämisestä. Konsernijaoston tehtävänä on myös huolehtia strategisiksi yhteisöiksi määritettyjen yhteisöjen toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden määrittelystä ja seurannasta.

Oy Turku Energia Ab on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus on 100 %. Oy Turku Energia Ab:n yhtiökokous pidetään 15.4.2013. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainitut yhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat.

Luottamuselintoimikunta on käsitellyt yhtiöiden, yhdistysten, säätiöiden ym. luottamushenkilövalintoja ja tehnyt ehdotuksen jäsenten nimeämisestä Oy Turku Energia Ab:n hallitukseen.

Kaupunginhallituksen konsernijaoston 18.3.2013 § 23 päätöksen mukaan Oy Turku Energia Ab kuuluu ensimmäiseen palkkioluokkaan.

Oy Turku Energia Ab:n toimitusjohtaja Risto Vaittinen ja hallituksen puheenjohtaja Jarmo Rosenlöf on kutsuttu konsernijaoston kokoukseen.

Liite 1Tuloskortti Energia

Oheismateriaali 1Yhtiökokouksen esityslista liitteineen (Ei julkisuuteen)

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää nimetä Oy Turku Energia Ab:n hallitukseen seuraavat jäsenet, puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan:

Minna Arve, vpj
Ilkka Kanerva
Timo Kari
Jarmo Rosenlöf, pj
Virpa Puisto
Saara Uotila
Ulla Achren
Täydentyy kokouksessa.

Lisäksi päätetään, että kevätyhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi ja että tarvetta konserniohjeen antamiselle ei muilta osin ole.

PäätösKaupunginhallituksen konsernijaosto päätti nimetä Oy Turku Energia Ab:n hallitukseen seuraavat jäsenet, puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan:

Minna Arve
Ilkka Kanerva, vpj
Timo Kari
Jarmo Rosenlöf, pj
Virpa Puisto
Saara Uotila
Ulla Achren
Pasi Heikkilä

Lisäksi konsernijaosto päätti, että kevätyhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi ja että tarvetta konserniohjeen antamiselle ei muilta osin ole.

Kokouksessa asiaa olivat selostamassa Oy Turku Energia Ab:n toimitusjohtaja Risto Vaittinen ja johtaja Jukka Laiho.

Jakelu

tiedOy Turku Energia-Åbo Energi Ab
aoAchrén Ulla
aoArve Minna
aoHeikkilä Pasi
aoKanerva Ilkka
aoKari Timo
aoPuisto Virpa
aoRosenlöf Jarmo
aoUotila Saara
tpvKonsernihallinto, lakiasiat
tpvTalouspalvelukeskus, palkanlaskenta tiimi 3


Liitteet:

Khkon § 32
Liite 1:Tuloskortti Energia