Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto10117.12.20125

14041-2012 (014)

Turun Kaupunginteatteri Oy:n hallituksen jäsenten nimeäminen

Tiivistelmä: -

Khkon § 101

Kaupunginlakimies Laura Klami 12.12.2012:

Konsernijaosto merkitsi 28.5.2012 § 55 tiedokseen suunnitelman Turun kaupunginteatterin yhtiöittämisestä ja päätti hyväksyä omalta osaltaan perustamisasiakirjat sekä esitetyn linjauksen yhtiön rahoituksesta.

Samalla konsernijaosto päätti esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle perustamisasiakirjojen ja yhtiön rahoituslinjausten hyväksymistä, siten muutettuna, että yhtiöjärjestyksen kohta 3 § muutetaan kuulumaan: Yhtiöllä on hallitus, johon kuuluu viidestä seitsemään (5-7) varsinaista jäsentä.

Kaupunginhallitus on käsitellyt asiaa 4.6.2012 § 304 ja 11.6.2012 § 328. Kaupunginhallitus totesi, että kaupunginteatterin konserniohjaus ja muu ohjeistus esitetään tulevaksi kaupunginhallituksen ja sen konsernijaoston kautta. Tulostavoitteen toteutumista määrittävä mittari valmistellaan erikseen liiketoimintasuunnitelman yhteydessä osaksi yhtiön tuloskorttia, ja että yhtiön omistajapoliittisena linjauksena on, että Turun Kaupunginteatteri Oy on kaupungin 100 % omistama yhtiö jonka tehtävänä on ylläpitää taiteellisesti korkeatasoista ja asiakaslähtöistä teatteria Turussa. Yhtiö saa rahoituksensa valtionosuuksista, lipputuloista ja muista liiketoiminnan tuloista sekä kaupungin sopimusohjauksella yhtiöön kanavoitavasta tulosta. Yhtiötä ohjataan osana vapaa-ajan toimialan kulttuurilaitosten sopimusohjausta. Yhtiön tehtävänä ei ole omistaa kiinteistöjä vaan se järjestää toimintansa vuokratiloissa. Yhtiön tavoitteena on kasvattaa lipputulojen ja muun liiketoiminnan tulojen osuutta kokonaistuloista.

Kaupunginvaltuusto on 18.6.2012 § 152 hyväksynyt Turun Kaupunginteatteri Oy:n perustamisen.

Kaupunginhallitus on päättänyt 25.6.2012 § 339 kaupunginvaltuuston päätöksen täytäntöönpanoon liittyvissä toimenpiteissä mm., että yhtiö lisätään konserniohjeen mukaisiin strategisiin yhtiöihin.

Turun kaupunginteatteri Oy:öön on nimettävä 5-7 varsinaista jäsentä.

Lisäksi on päätettävä hallituksen palkkioista.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää nimetä seitsemän jäsenehdokasta sekä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan Turun kaupunginteatteri Oy:n hallitukseen ja että

Turun kaupunginteatteri Oy:n hallituksen jäsenille maksetaan kokouspalkkio toisen palkkioryhmän mukaisena.

PäätösKonsernijaosto merkitsi tiedoksi kokoonpanoa koskevan keskustelun.

Konsernijaosto päätti, että Turun Kaupunginteatteri Oy:n kokoonpano on seitsemän jäsentä, joista kolme luottamushenkilöedustajaa, yksi teatterialaa edustava jäsen ja sen lisäksi kolme kaupungin virkahenkilöä tai työntekijää.

Lisäksi konsernijaosto oikeutti kaupunginjohtajan käymään neuvottelut kaupunginteatterin henkilöstön kanssa henkilöstön osallistumisesta hallitustyöskentelyyn ja tekemään päätöksen hallituksen jäsenten, puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan nimeämisestä.

Päätös tehtiin yksimielisesti esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta.

Jakelu

tpvLuottamuselintoimikunta