Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto8419.11.20124

11353-2012 (065)

Tilintarkastuksen kilpailutus

Tiivistelmä: -

Khkon § 84

Kaupunginlakimies Laura Klami 15.11.2012:

Kuntalain 71 §:n mukaan valtuusto asettaa tarkastuslautakunnan toimikauttaan vastaavien vuosien hallinnon ja talouden tarkastuksen järjestämistä varten. Tilintarkastajien valinnan valmistelu on osa tarkastuslautakunnan vastuulle kuuluvaa hallinnon ja talouden tarkastuksen järjestämistä. Tarkastuslautakunnan on kuntalain 71 §:n mukaan huolehdittava kunnan ja sen tytäryhteisöjen tarkastuksen yhteensovittamisesta.

Toimikaudelle 2009 - 2012 asetettu tarkastuslautakunta valmistelee tilintarkastuksen kilpailutuksen ja tekee tarvittavat valmistelua ja kilpailutusta koskevat päätökset. Toimikaudelle 2013 - 2016 valittava tarkastuslautakunta tekee valtuustolle valintaehdotuksen tilintarkastajasta. Tilintarkastuksen kilpailutus käsittää sekä Turun kaupungin että sen tytäryhteisöjen ja säätiöiden tarkastuspalvelut.

Turun kaupungin konserniohjeiden (Kh 8.2.2010 § 98) mukaan kaupunkikonsernissa tilintarkastuspalvelujen koordinointi ja kilpailutus järjestetään keskitetysti tarkastuslautakunnan toimesta. Tytäryhteisön tai säätiön ao. toimielin sitoutuu konserniohjeen hyväksymisellä valitsemaan tilintarkastajakseen vähintään yhden kilpailutuksen voittaneen tilintarkastusyhteisön tai tämän kumppanuusyhteisön tilintarkastajista.

Kaupunginhallituksen johtosäännön (Kv 14.2.2011 § 43) perusteella johtosäännössä mainittujen yhteisöjen ja säätiöiden osalta konsernijaosto päättää muun muassa kaupungin edustajan nimeämisestä kaupungin organisaation ulkopuoliseen hallintoon sekä tilintarkastajaksi.

Joidenkin kaupunkikonsernin yhtiöiden ja säätiöiden tulee yhtiöjärjestyksensä tai sääntöjensä mukaan valita tilintarkastaja nyt syksyllä vuodelle 2013.

Revisiotoimisto on ilmoittanut, että tilintarkastajien kilpailutus on valmisteluvaiheessa ja se saadaan päätökseen vuoden 2013 alkupuolella.

Revisiotoimisto on esittänyt, että konserniohjeen periaatetta kilpailutuksen voittaneen tilintarkastajan valinnasta tytäryhteisön tai säätiön tilintarkastajaksi sovelletaan kilpailutuksen päätyttyä seuraavan valintapäätöksen yhteydessä. Lisäksi revisiotoimisto on esittänyt, että konserniyhteisöt, joiden tulee yhtiöjärjestyksensä tai sääntöjensä mukaan valita tilintarkastaja ennen tilintarkastuksen kilpailutuksen valmistumista, valitsevat kaupungin nykyisen tilintarkastusyhteisön, kunnes kaupunkikonsernin tilintarkastuksen kilpailutuksen palveluntoimittaja on valittu.

Konsernitilintarkastuksen yhteensovittamisen kannalta on aiheellista, että tilintarkastajan vuodelle 2013 valinneet konserniyhteisöt ilmoittavat valinnasta revisiolle.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKonsernijaosto merkitsee tiedoksi tilintarkastuksen kilpailutuksen vaiheen.

Konsernijaosto päättää, että ne konserniyhteisöt, joiden tulee yhtiöjärjestyksensä tai sääntöjensä mukaan valita tilintarkastaja ennen tilintarkastuksen kilpailutuksen valmistumista, valitsevat kaupungin nykyisen tilintarkastusyhteisön, kunnes kaupunkikonsernin tilintarkastuksen kilpailutuksen palveluntoimittaja on valittu.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedStrategiset yhtiöt ja säätiöt