Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto8029.10.20127

11872-2012 (70)

Strategisten yhteisöjen tuloskortit

Tiivistelmä: -

Khkon § 80

Kaupunginlakimies Laura Klami 25.10.2012:

Strategisten yhteisöjen tuloskorttipohjat lähetettiin yhteisöjen täytettäviksi ja palautuspäiväksi sovittiin 30.9.2012. Palautetut tuloskortit sisältävät yhteisöjen ehdotukset kaupungille toiminnallisista ja taloudellisista tavoitteistaan vuosille 2013 – 2016.

Lopullisesti toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden asettamisesta päättää kaupunginvaltuusto hyväksyessään vuoden 2013 talousarvion ja vuosien 2014 – 2016 taloussuunnitelman.

Toimintamalliuudistuksessa tulevat arvioitavaksi myös konserni- ja omistajaohjaus. Tällöin on arvioitava yhteisöjen toiminnan ja talouden seurantaprosessia, raportoinnin laajuutta, raportoinnin tarkoituksenmukaisuutta sekä raportoinnin tasoja.

Nykyiset tuloskortit sisältävät myös yhtiöiden operatiivisia tavoitteita, joista tulisi raportoida ainoastaan konsernijaostolle. Tällöin jaostolle raportoitaisiin toiminnan- ja talouden seurannan yhteydessä yhtiöiden tuloskortit pääosin nykyistä vastaavassa muodossa, jossa esitettynä ovat myös operatiiviset tavoitteet ja mittarit. Yhteisöjen operatiivisien tavoitteiden ei tulisi olla sitovia, koska useat yhtiöt toimivat markkinaehtoisesti, jolloin operatiivisiin tavoitteisiin saattaa tulla muutoksia.

Strategisten tavoitteiden päätös- ja raportointitaso on kaupunginvaltuusto. Kuntalain 13 §:n (27.4.2007/519) mukaan valtuuston tulee muun ohella päättää kunnan ja kuntakonsernin toiminnan ja talouden keskeisistä tavoitteista. Valtuusto asettaa yhteisöille strategisia tavoitteita, joita halutaan viedä eteenpäin ja edistää kunkin yhteisön osalta.

Liite 1Tuloskortit

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKonsernijaosto merkitsee tuloskortit tiedoksi ja hyväksyy ne talousarviokirjaan sisällytettäväksi.

PäätösKonsernijaosto merkitsi tuloskortit tiedoksi ja hyväksyi ne talousarviokirjaan sisällytettäväksi.

Lisäksi konsernijaosto päätti oikeuttaa kaupunginjohtajan tekemään tuloskortteihin tarvittavia vähäisiä muutoksia.

Päätös tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä apulaiskaupunginjohtava Jouko K. Lehmusto, vs. tilajohtaja Tuomas Koskiniemi, controller Johanna Korpikoski ja controller Kim Moisiolinna.

Jakelu

esiKaupunginhallitus


Liitteet:

Khkon § 80
Liite 1:Tuloskortit