Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto7829.10.20125

3540-2012 (014)

Turun Seudun Jätehuolto Oy:n syysyhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 78

Kaupunginlakimies Laura Klami 25.10.2012:

Turun Seudun Jätehuolto Oy:n syysyhtiökokous pidetään 6.112012 kello 10. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainitut syysyhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat sekä muut esityslistassa mainitut asiat. Turun Seudun Jätehuolto Oy on Turun kaupungin konserniohjeissa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupungin omistusosuus on noin 34,82 prosenttia.

Turun Seudun Jätehuolto Oy:n toimitusjohtaja Jukka Heikkilä on lähettämässään selvityksessä ilmoittanut, että fuusioselvitys TSJ- Rouskis Oy, lounaisen Suomen jätevoimalaselvitys ja Ekojalostamoselvitys TSJ- Ekokem Oy ovat asioita, joiden selvitysten ja neuvotteluiden edettyä Turun Seudun Jätehuolto Oy tulee tiedustelemaan omistajien ennakkokäsityksiä. Asiat edellyttävät mahdollisia päätöksiä yhtiökokouksessa, omistajakunnissa ja Turun kaupunkiseudun jätehuoltolautakunnassa. Koska asiat ovat vielä selvittelyvaiheessa, ei toimitusjohtajan arvion mukaan ole vielä mahdollista pyytää omistajan ennakkokäsitystä. Päätöksentekoon lienee valmiuksia aikaisintaan ensi kevään varsinaisessa yhtiökokouksessa ennen huhtikuun loppua.

Turun Seudun Jätehuolto Oy:n toimitusjohtaja Jukka Heikkilä ja hallituksen puheenjohtaja Olli A. Manni on kutsuttu konsernijaoston kokoukseen.

Oheismateriaali 1Syysyhtiökokouksen esityslista liitteineen (ei julkisuuteen)

Oheismateriaali 2Selvitykset

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että syysyhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi. Mikäli yhtiö aikoo ryhtyä edellä esitettyihin toimenpiteisiin, ennen toimenpiteisiin ryhtymistä tulee pyytää omistajan ennakkonäkemys. Investointiohjelman kohdassa ”suuriin hankkeisiin varautuminen/omarahoitusosuuden kokoaminen” tulee poistaa varauma ”osakepääomaan jätevoimalaan/ekojalostamoon”, kunnes asiasta on saatu omistajan ennakkonäkemys.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Arve ja Rantanen ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Kokouksessa asiaa olivat selostamassa toimitusjohtaja Jukka Heikkilä ja hallituksen puheenjohtaja Olli A. Manni.

Jakelu

tpvKeskushallinto, lakiasiat