Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto4230.04.20127

4924-2012 (014)

Turku Science Park Oy:n yhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 42

Kaupunginlakimies Laura Klami 24.4.2012:

Turku Science Park Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus per 19.1.2012 on noin 87 %.

Turku Science Park Oy:n yhtiökokous pidetään 9.5.2012 alkaen klo 13. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainitut yhtiökokouksessa käsiteltäväksi edellytetyt asiat.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto on päätöksellään 7.4.2009 § 18 antanut konserniohjeen hallitukseen nimettävistä henkilöistä. Konsernijaosto on 4.9.2010 § 55 päättänyt, että jaoston 7.4.2009 § 18 päätöstä täsmennetään siten, että päätöstä sovelletaan ensikerran kussakin yhteisössä seuraavassa sääntömääräisessä kokouksessa, jossa nimetty hallintoelin valitaan seuraavaksi toimikaudeksi. Nimeämispäätös on voimassa 2012 saakka.

Turku Science Park Oy:n hallituksen jäsenet ovat Tom von Weymarn (puheenjohtaja), Aleksi Randell (varapuheenjohtaja), Jukka Rinnevaara, Matti Rihko, Harri Lönnberg, Kjell Sundström, Seppo Lehtinen ja Riitta Koskimies.

Yhtiön hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2005 toiminut Tom von Weymarn on ilmoittanut jäävänsä pois tehtävästä. Lisäksi hallituksen jäsen Harri Lönnberg jää pois tehtävästä. Kaupunginjohtaja on käynyt keskusteluja yhtiön omistajien sekä tärkeimpien sidosryhmien kanssa. Yhtiön uudeksi hallituksen jäseneksi ehdotetaan nimettäväksi Turun yliopiston rehtoriksi 1.8.2012 alkavalle viisivuotiskaudelle valittu Kalervo Väänänen, joka on antanut suostumuksensa tehtävään. Yhtiöjärjestyksen mukaan yhtiöllä on hallitus, johon kuuluu vähintään kolme ja enintään yhdeksän varsinaista jäsentä. Puheenjohtajien valinnasta ei ole yhtiöjärjestyksessä määrätty. Puheenjohtajat voi valita hallitus, ellei puheenjohtajien valinnasta päätetä yhtiökokouksessa.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti 8.12.2009 § 101 ja 17.8.2010 § 67 kaupunkikonserniin kuuluvien yhteisöjen hallitusten palkkioista seuraavaa:

Ensimmäiseen luokkaan kuuluvat Turku Energia Oy, Turun seudun puhdistamo Oy ja Turun Seudun Vesi Oy, Turun seudun jätehuolto, TVT Asunnot Oy.

Toiseen luokkaan kuuluvat ICT-Turku Oy, Koy Lehtolaakso, Turun Biolaakso ja Pilot Turku Oy, Myllykoti Oy, Turku Touring Oy:n, Kiinteistö Oy Kupittaan jäähalli ja Koneteknologiakeskus Turku Oy, Turkuhalli - Åbohallen Ab, Kiinteistö Oy Turun Monitoimihalli Oy, Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy, Turun Tekstiilihuolto Oy, Turun kaupunkiliikenne Oy, Koy Turun Puistovalkama sekä säätiöistä Turku 2011 säätiö, Turun Aikuiskoulutussäätiö, Forum Marinum -säätiö ja Ylioppilaskyläsäätiö. Tähän palkkioluokkaan on määritelty kuuluvaksi myös Logomo Oy.

että ensimmäisessä ryhmässä maksettavat vuosipalkkiot ovat:

puheenjohtaja                    4.500 €

varapuheenjohtaja             2.250 €

että toisessa ryhmässä maksettavat vuosipalkkiot ovat:

puheenjohtaja                    2.000 €

varapuheenjohtaja             1.000 €

että kokouspalkkiot ovat molemmissa ryhmissä samat, eli:

puheenjohtaja                    300 €

jäsen                                  150 €

että Turku Science Park Oy:n hallituksen puheenjohtajien palkkiot määräytyvät 1 luokan mukaan ja hallituksen jäsenille maksetaan toisen ryhmän puheenjohtajan palkkiota vastaava palkkio.

että kokouspalkkioiden korotukset seuraavat matkustus- ja palkkiosääntöä.

Turun Osakehuoneisto Oy kuuluu toiseen palkkioryhmään jossa puheenjohtajan vuosipalkkio on 2.000 euroa ja varapuheenjohtajan 1.000 euroa.

Kokouspalkkiot ovat molemmissa ryhmissä samat eli:

puheenjohtaja                    300 €

jäsen                                 150 €

Toimitusjohtaja Rikumatti Levomäki on kutsuttu konsernijaoston kokoukseen.

Oheismateriaali 1Yhtiökokouksen esityslista liitteineen (ei julkisuuteen)

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi ja että tarvetta konserniohjeen antamiselle ei ole. Kaupunginjohtaja oikeutetaan tarvittaessa antamaan ohjeita ja päättämään hallituksen jäsenten valinnasta sekä puheenjohtajien nimeämisestä.

PäätösKaupunginhallituksen konsernijaosto päätti, että yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi.

Lisäksi konsernijaosto päätti antaa konserniohjeen, että yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi valitaan kaupunginjohtaja Aleksi Randell ja että

kaupunginjohtaja oikeutetaan tarvittaessa antamaan ohjeita ja päättämään hallituksen jäsenten valinnasta.

Päätös tehtiin Arven Sarlundin kannattamana tekemästä muutosehdotuksesta yksimielisesti.

Kokouksessa asiaa oli selostamassa toimitusjohtaja Rikumatti Levomäki.

Jakelu

tpvKeskushallinto, lakiasiat