Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto730.01.20125

961-2012 (740)

Selvitys sähkökatkon vaikutuksista vesihuoltoon

Tiivistelmä: -

Khkon § 7

Kaupunginlakimies Laura Klami 25.1.2012:

Turun Seudun Vesi Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupungin omistus on 64,68%.

Konsernijaosto on 9.1.2012 katsonut, että seuraavaan jaoston kokoukseen tulee saada selvitys Turun Seudun Vesi Oy:n toimitusjohtajalta Jyrki Valtoselta tai hallituksen puheenjohtajalta Esko Heinoselta sähkökatkon vaikutuksesta vesihuoltoon. Tämän lisäksi jaosto on pyytänyt, että myös Vesiliikelaitoksen liikelaitosjohtaja Irina Nordman kutsutaan antamaan Vesiliikelaitoksen näkemys asiaan.

Turun Seudun Vesi Oy:lle ja Vesiliikelaitokselle on toimitettu etukäteen kysymyksiä, joihin vastaamiseen tulee varautua. Kysymykset ovat koskeneet sähkökatkon vaikutusta vesihuoltoon, erityisesti sähkökatkon kestoa, varautumista, riskien arviointia, varavoiman järjestämistä pohjavedenmuodostamisalueella, veden laatua sekä mahdollista tarvetta säännöstelyyn. Lisäksi on kehotettu varautumaan kysymyksiin vastuusta, työnjaosta ja riskien hallinnasta.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto merkitsee saadut selvitykset tiedoksi.

PäätösKaupunginhallituksen konsernijaosto merkitsi saadut selvitykset tiedoksi ja päätti, että saatu selvitys merkitään pöytäkirjaan.

Liite 1Vesihuollon kysymykset ja kommentit ( Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 24 §:n 20 kohta.)

Päätös tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.


Liitteet:

Khkon § 7
Liite 1:Vesihuollon kysymykset ja kommentit ( Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan jul-kisuudesta annetun lain 24 §:n 20 kohta.)