Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto 45 31.05.2011 5

5169-2011 (011)

Turku Science Park Oy:n tuloskortin päivitys

Tiivistelmä: -

Khkon § 45

Turku Science Park Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa elinkeinopoliittiseksi strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus on per 27.4.2011 noin 88 %.

Turku Science Park Oy:n hallitus on 5.4.2011 hyväksynyt yhtiölle uuden strategian ja sen pohjalta esittää kaupungille uusia toiminnallisia mittareita toiminnan ja talouden seurannan välineiksi. Mittareilla on tärkeä rooli omistajaohjauksen kannalta. Lähtökohtaisesti kaikkien tuloskortissa esitettyjen tavoitteiden tulee olla mitattavissa ja arvioitavissa toiminnan ja talouden seurannan yhteydessä.

Mittareiden tulee kuvata yhtiön strategian toteutumista ja edelleen kaupungin rahallisella panoksella saatuja välillisiä vaikutuksia, joita ovat mm. uudet työpaikat, uudet yritykset ja liikeideat.

Talouden vastuualueen controller Kim Moisiolinna on esittänyt lausuntonaan, että Turku Science Park Oy:n ehdottamat mittarit kuvaavat riittävästi yhtiön toiminnallisia vaikutuksia ja ne tulisi hyväksyä liitteenä olevaan päivitettyyn tuloskorttiin. Talouden vastuualue on esittänyt, että yhtiön esittämien mittarien lisäksi otetaan oma tunnuslukunsa pääomarahastojen markkina-arvon seuraamiseksi.

Liite 1Esitys toiminnan mittareista

Liite 2Turku Science Park Oy -tuloskorttiluonnos

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto merkitsee tiedokseen liitteenä olevan esityksen toiminnan mittareista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurku Science Park Oy Ab
noudKeskushallinto, talousasiat


Liitteet:

Khkon § 45
Liite 1:Esitys toiminnan mittareista
Liite 2:Turku Science Park Oy -tuloskorttiluonnos