Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto 44 31.05.2011 4

1815-2011 (70, 011)

Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n yhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 44

Apulaiskaupunginjohtaja Ari-Pekka Korhonen 26.5.2011:

Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n yhtiökokous pidetään 7.6.2011 alkaen klo 11.00. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainitut yhtiökokouksessa käsiteltäväksi edellytetyt asiat.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto on 15.2.2011 § 7 päättänyt, että Turun Teknologiakiinteistöt Oy nimetään kaupungin strategiseksi yhtiöksi ja seuranta aloitetaan välittömästä osana kaupungin normaalia toiminnan ja talouden seurantaa. Yhtiön valvontavastuu kuuluu kaupunginjohtajalle. Kaupunki omistaa Turun Teknologiakiinteistöt Oy:stä 49,9%.

Osakeantivaltuutuksen antaminen  ja vaihtovelkakirjalainan liikkeelle laskeminen

Kaupunginhallitus on 31.1.2011 § 42 päättänyt muun ohella antaa Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n yhtiökokouksessa Turun kaupunkia edustavalla ohjeen hyväksyä osakassopimuksen mukaisesti liitteenä 1 olevan vaihtovelkakirjalainan velkojille oikeuden merkitä yhtiön uusia B-osakkeita yhden (1) euron merkintähinnalla siten, että vaihtovelkakirjalainan pääoma ja maksamaton korko voidaan käyttää osakkeen merkintähinnan kuittaamiseen ja että merkintähinta merkitään yhtiön osakepääomaan ja että liikkeelle laskettavien uusien B-osakkeiden määrä voi olla enintään 99.000.000 kpl. Lisäksi kaupunginhallitus on päättänyt, että Turun kaupunki siirtää Turun Teknologiakiinteistöt Oy:lle Turun Tilaliikelaitoksen sekä Turun Seudun Osuuspankin, Veritas Eläkevakuutuksen, Stiftelsen för Åbo Akademin ja Henkivakuutusosakeyhtiö Retron välillä 17.6.2009 allekirjoitettujen ja Turun Tilaliikelaitoksen sekä Rausanne Oy:n ja SL-yhtiöiden välillä 20.5.2009 allekirjoitetuista osto-optiosopimuksista johtuvat oikeutensa ehdolla, että Turun Teknologiakiinteistöt Oy ottaa vastatakseen edellä mainituista sopimuksista johtuvista velvoitteista ja ehdolla, että liitteiden 3 ja 4 mukaiset osakekaupat toteutuvat. Kaupunginhallituksen päätöksen liitteenä 3  on ollut kauppakirja (Kiinteistö Oy Biocity ja Kiinteistö Oy Datacity) ja liitteenä 4 kauppakirja  (Kiinteistö Oy ICT).

Hallituksen jäsenten palkkiot

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti 8.12.2009 § 101 ja 17.8.2010 § 67 kaupunkikonserniin kuuluvien yhteisöjen hallitusten palkkioista seuraavaa:

Ensimmäiseen luokkaan kuuluvat Turku Energia Oy, Turun seudun puhdistamo Oy ja Turun Seudun Vesi Oy, Turun seudun jätehuolto, TVT Asunnot Oy.

Toiseen luokkaan kuuluvat ICT-Turku Oy, Koy Lehtolaakso, Turun Biolaakso ja Pilot Turku Oy, Myllykoti Oy, Turku Touring Oy:n, Kiinteistö Oy Kupittaan jäähalli ja Koneteknologiakeskus Turku Oy, Turkuhalli - Åbohallen Ab, Kiinteistö Oy Turun Monitoimihalli Oy, Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy, Turun Tekstiilihuolto Oy, Turun kaupunkiliikenne Oy, Koy Turun Puistovalkama sekä säätiöistä Turku 2011 säätiö, Turun aikuiskoulutus säätiö, Forum Marinum -säätiö ja Ylioppilaskyläsäätiö. Tähän palkkioluokkaan on määritelty kuuluvaksi myös Logomo Oy.

että ensimmäisessä ryhmässä maksettavat vuosipalkkiot ovat:

puheenjohtaja                    4.500 €

varapuheenjohtaja             2.250 €

että toisessa ryhmässä maksettavat vuosipalkkiot ovat:

puheenjohtaja                    2.000 €

varapuheenjohtaja             1.000 €

että kokouspalkkiot ovat molemmissa ryhmissä samat, eli:

puheenjohtaja                    300 €

jäsen                                 150 €

että Turku Science Park Oy:n hallituksen puheenjohtajien palkkiot määräytyvät 1 luokan mukaan ja hallituksen jäsenille maksetaan toisen ryhmän puheenjohtajan palkkiota vastaava palkkio.

että kokouspalkkioiden korotukset seuraavat matkustus- ja palkkiosääntöä.

Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n ei ole Turun kaupungin konserniyhtiö vaan osakkuusyhtiö, joten Turun kaupungilla ei ole määräysvaltaa hallituksen jäsenten palkkioihin. Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n yhtiökokous on 20.9.2010 päättänyt hallituksen palkkioista verraten niitä Turku Science Park Oy:n hallituksen jäsenten palkkioihin. Yhtiökokous on päättänyt seuraavasti:

- Hallituksen puheenjohtaja 4.500 € vuosipalkkiona ja kokouspalkkiona 300 € / kokous

- Hallituksen jäsen 2.000 € vuosipalkkiona ja kokouspalkkiona 150 € / kokous.

Oheismateriaali 1Yhtiökokouksen esityslista liitteineen

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto antaa yhtiökokousedustajalle ohjeen, että Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n hallituksen jäsenille maksetaan palkkio toisen palkkioryhmän mukaisena. Toisessa ryhmässä maksettavat vuosipalkkiot ovat puheenjohtaja 2.000 € ja varapuheenjohtaja 1.000 €, kokouspalkkiot puheenjohtaja 300 € ja jäsen 150 €.

Muilta osin yhtiökokousedustaja menettelee aikaisempien päätösten mukaan ja tarvetta konserniohjeen antamiseen ei ole.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Tomi Rimpi oli kokouksessa paikalla kutsuttuna.

Jakelu

noudTurun Teknologiakeskus Oy
tpvPursiainen Sari