Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto 73 08.09.2010 4

9826-2010 (642)

Toimintojen keskittäminen Linnankatu 55:seen sekä Yliopistonkatu 27a:han

Tiivistelmä: -

Khkon § 73

Tilajohtaja Mikko Lehtinen, Tilakeskus

 

Tilakeskuksen sekä tilajohtajan toimivaltakysymys suhteessa käyttäjähallintokuntiin sekä liikelaitoksiin on epäselvä. Esimerkiksi tilahankkeiden tarveselvitys ja hankesuunnitelma -ohje (Kv 17.9.2007 § 190) ei tunnista Tilakeskusta, Tilaliikelaitoksen johtokuntaa sekä Tilaliikelaitoksen ja Kiinteistöliikelaitoksen välillä tehtyä uutta toimivaltajakoa (vrt. tehdyt tasesiirrot). Tästä johtuen seuraavat operatiiviset päätökset tuodaan konsernijaoston päätettäväksi.

 

Linnankatu 31 sijaitseva Kiinteistöpalveluliikelaitoksen siivousyksikkö (10 henkilöä) siirretään Linnankatu 55:seen ja Linnankatu 31:sta siivousyksiköltä vapautuneet tilat Tilaliikelaitos vuokraa Kunnallistekniikkaliikelaitoksen käyttöön.

 

Lisäksi Linnankatu 55:seen siirretään osa tällä hetkellä Linnankatu 34:ssa sijoitetuista toiminnoista. Kiinteistöpalveluliikelaitoksen johto (4 henkilöä) sekä Talotoimiliikelaitoksen se osa, jota ei yhdistetä Tilaliikelaitokseen, (noin 16 henkilöä) siirretään Linnakatu 55:seen. Tällöin tuleva Kiinteistöpalveluliikelaitos mahdollisine tytärorganisaatioineen on keskitetty näiltä osin yhteen paikkaan. Linnankatu 55:ssa Kiinteistöpalveluliikelaitoksen toiminnot tytärorganisaatioineen sijoitetaan vierekkäin. Hankinta- ja logistiikkakeskuksen on tällöin siirryttävä saman kerroksen sisällä yksittäisten huoneiden osalta toisiin sekä samalla tiivistettävä omaa toimintaansa. Toiminnan tiivistymisen lähtökohtana on, että Hankinta- ja logistiikkakeskuksen käytössä on 32 työpistettä.

 

Linnankatu 34 myydään Salmela-yhtiöille heidän omaan käyttöön, joten myös kohteessa sijaitsevat loput toiminnot on siirrettävä pois Linnankatu 34:sta. Linnankatu 55:een tehtävien siirtojen jälkeen Linnankatu 34:ssa toimii ainoastaan tuleva Tilaliikelaitos (tulevien henkilöstösiirtojen jälkeen noin 70 henkeä). Tilaliikelaitos siirretään kokonaisuudessaan Yliopistonkatu 27 a:han, siellä tällä hetkellä tyhjinä oleviin tiloihin. Lisäksi Yliopistonkatu 27 a siirretään tällä hetkellä Kristiinankatu 3:sen vuokratiloissa toimiva Reviisiotoimisto (7 henkeä). Kyseisestä vuokratilasta luovutaan.

 

Kohteet, joihin toimintoja siirretään, ovat kaupungin omassa omistuksessa tai pitkäaikaisella vuokrasopimuksella vuokrattuja sekä tällä hetkellä osittain tyhjinä. Järjestelyn seurauksena kyseiset kohteet ovat täynnä, pitäen sisällään työpisteiden uudelleenjärjestelyn osalta mahdollisuuden rajallisessa määrin laajentua.

 

Lisäksi kaikki kohteet ovat kunnoltaan hyviä ja tarkoitettu toimistokäyttöön, joten korjaus- ja/tai kohteiden fyysiseen toimintaympäristön tehtäviä merkittäviä muutostarpeita ei ole. Lisäksi kohteet ovat välittömästi otettavissa käyttöön (kohteissa on jo vastaavaa toimintaa), joten muutot pystytään toteuttamaan vuoden 2010 aikana.

 

Siirtojen avulla kaupunki pystyy luopumaan 2.156 m2 käytössään olevista tiloista. Luovutetuista tiloista on maksettu yhteensä 97.860,48 euroa vuokraa tai vastiketta vuodessa.

 

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

 

Ehdotus       Esitetyt toimintojen siirrot hyväksytään siten, että ne toteutetaan mahdollisimman pian kuitenkin siten, että ne on pääosin toteutettu viimeistään vuoden 2010 loppuun mennessä.

 

Lisäksi konsernijaosto päättää, että vuoden 2010 aikana tuodaan päätettäväksi tarkennukset Tilakeskuksen sekä tilajohtajan toimivallan osalta sekä myös muilta osin päivitetään tarvittavat päätökset kuten esimerkiksi tarveselvitys ja hankesuunnitelma –ohjeet vastaamaan nykytilannetta.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asiaa käsiteltäessä paikalla oli tilajohtaja Mikko Lehtinen.

Esittelijänä toimi apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Jakelu

tpvKeskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus
tpvKeskushallinto, tilakeskus
tpvKunnallistekniikkaliikelaitos
tpvRevisiotoimisto
tpvSosiaali- ja terveystoimi
tpvTalotoimiliikelaitos
tpvTilaliikelaitos
tiedLehmusto Jouko K.