Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto 57 15.06.2010 3

7422-2010 (011)

Logicityn jatkokehittäminen

Tiivistelmä: -

Khkon § 57

Kiinteistöliikelaitoksen johtaja Jouko Turto 9.6.2010:

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti 16.2.2010 § 12 Pilot Turku Oy:n strategiamuutoksesta. Tuolloin jaosto antoi Kiinteistöliikelaitoksen tehtäväksi valmistella esityksen Logicityn kiinteistökehityksestä.

Logicityn kiinteistökehitystä ei voida eikä ole järkevä linjata erillisenä asiana vaan se on olennainen osa Logicity-konseptia.  Logicity-konseptiin kuuluu aluekehityksen ja kiinteistökehityksen lisäksi olennaisena osana uudenlaisen palvelukonseptin muodostaminen ja tarjoaminen alueella oleville ja sinne sijoittuville yrityksille.  Tähän palvelukokonaisuuteen kuuluu muun muassa uudenlainen työvoimakonsepti, etätunnistukseen perustuva tiedonhallintapalvelukokonaisuus, multimodaalinen logistiikka, nopeakiertoisen kokoonpanoteollisuuden logistiikan prosessit jne.

Kiinteistöliikelaitos on yhdessä Pilotin OY:n, Eera Oy:n sekä Tivit Oy:n ja VTT:n kanssa valmistellut etätunnistukseen perustuvan palvelukokonaisuuden mallinnusta ja projektointia.  Koska Logicity-konsepti on kokonaisuus, tuo Kiinteistöliikelaitos tätä ja kiinteistökehitystä koskevan esityksen käsittelyyn yhtenä kokonaisuutena vasta nyt.

Kiinteistöliikelaitoksen liikelaitosjohtaja Jouko Turto esittelee kokonaisuuden kokouksessa  jatkolinjaamista ja kaupunginhallituksen käsittelyyn lähettämistä  varten.

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää merkitä selvityksen tiedokseen ja päättää kaupunginhallitukselle tehtävästä esityksestä.

PäätösSeppo Lehtinen Katri Sarlundin kannattamana ehdotti, että asia palautetaan.

Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Asia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi siten, että se tuodaan käsiteltäväksi konsernijaoston kokoukseen 17.8.2010.

Lisäksi konsernijaosto päätti, että Kiinteistöliikelaitoksen johtajan tulee valmistella 8.9.2010 mennessä konsernijaostolle konkreettinen esitys Logicityn kiinteistökehityksestä kilpailutusasiakirjoineen.