Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto 75 27.10.2009 4

2731-2009 (011)

Konserniyhtiöiden ja liikelaitosten tuloskortit

Tiivistelmä: -

Khkon § 75

Kaupunginsihteeri Tuomas Heikkinen 23.10.2009:

Kaupunginhallituksen konsernijaosto käsitteli liikelaitosten ja strategisten yhtiöiden tuloskortteja 13.10.2009 kokouksessaan. Asia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi. Liikelaitosten ja yhtiöiden kortit olivat kaupunginhallituksen käsittelyssä 22.10.2009 talousarvion yhteydessä. Asia on pöydällä. 

Palautuksen aikana kortteja on muokattu siten, että kortteihin on lisätty valtuuston hyväksymien ja osin vasta 26.10.2009 valtuuston käsittelyyn menevien ohjelmien sisältämät tavoitteet liikelaitos- ja yhtiökohtaisesti. Turun Seudun Jätehuolto Oy, joka on ensimmäistä kertaa mukana seurattavissa yhtiöissä, on ilmoittanut, että yhtiön hallituksen kokous on 3.11.2009, jolloin hallitus käsittelee mittareita.  Kortteihin on lisätty vuoden 2010 luvut ja mittariehdotukset. Lisäksi korteissa on pyritty selkeästi eriyttämään liikalaitosten johtokuntatasoinen tieto valtuustotason mittareista.

Liikelaitosten johtokunnat, eivät ole voineet ottaa ohjelmien tavoitteita huomioon laatiessaan tuloskortteja johtuen ohjelmien valmistelun talousarvioprosessin ajallisesta päällekkäisyydestä. Liikelaitosten johtokuntien tulisi jatkossa tehdä omat ehdotuksensa toimialaansa sopivista vertailuhintatiedoista sekä muista mahdollisista tuottavuuteen ja talouteen liittyvistä vertailutiedoista talousarvion tavoiteseurantaa varten. Mittareilla on kyettävä mittamaan myös valtuuston ohjelmissa asettamia tavoitteita. 

Liikelaitosten tuloskorteista ilmenee tummennetulla ne lisäykset, jotka on tehty kortteihin johtokuntakäsittelyn jälkeen. Kyseiset lisäykset on laadittu talouden vastuualueella.

Oheismateriaali 1Yhtiöiden tuloskortit

Oheismateriaali 2Liikelaitosten tuloskortit (jaetaan kokouksessa) 

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto esittää kaupunginhallitukselle, että liikelaitosten ja yhtiöiden tuloskortit hyväksytään oheismateriaalin 1 ja 2 mukaisina.

PäätösAsia palautettiin yksimielisesti puheenjohtaja Sarlundin ehdotuksesta.

Asia päätettiin palauttaa uudelleen valmisteltavaksi ja tuotavaksi uudelleen kaupunginhallituksen käsiteltäväksi 9.11.2009. Kaupunginhallitukselle on tuotava esitys liikelaitosten ja yhtiöiden talousarvion laatimis- ja talouden- ja toiminnan seurantaprosessista. 

Jakelu

tpvKeskushallinto, talousasiat
tpvPukkinen Mikko
tpvVirtanen Jarkko