Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto 59 29.09.2009 3

2731-2009 (011)

Konserniohjauksen asiakirjat

Tiivistelmä: -

Khkon § 59

Kaupunginsihteeri Tuomas Heikkinen 18.9.2009:

Konsernijaoston kaupunkikonsernin ohjausasiakirjoja käsittelevässä 22.6.2009 lähetekeskustelussa edellytettiin, että konserniohjeasiakirjaa täydennetään mm. liikelaitosten ja kuntayhtymien ohjaamista koskevilla luvuilla. Olen täydentänyt asiakirjaa lähinnä teknisten yksityiskohtien osalta lähetekeskustelun, lakiosaston, revisiotoimiston ja talousasioiden kommenttien perusteella.

Konsernijaosto edellytti 22.6.2009 käsittelyssään, että jaostolle tuodaan päätettäväksi strategisten yhtiöiden ja liikelaitosten tavoitekortit ja mittarit. Kortit on laadittu yhteistyössä yhtiöiden ja keskushallinnon talousasioiden kanssa. Esityksen oheismateriaalina on konserniyhtiöiden kanssa läpi käydyt tavoitekortit sekä yhtiöiden vastuunjakotaulukko.

Konsernijaostolle esitetään, että konserniohje- asiakirja hyväksytään ja lähetetään kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi. Lisäksi yhtiöiden ja liikelaitosten tavoitekortit esitetään lähetettäväksi kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle hyväksyttäväksi talousarviokäsittelyn yhteydessä.

Liite 1Konserniohjeet

Liite 2Vastuunjakotaulukko

Oheismateriaali 1Yhtiöiden ja liikelaitosten tuloskortit

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että konserniohje- asiakirja hyväksytään ja lähetetään kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi. Lisäksi yhtiöiden ja liikelaitosten tavoitekortit lähetetään kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle hyväksyttäväksi talousarviokäsittelyn yhteydessä.

PäätösAsia palautettiin valmisteluun Sarlundin ehdotuksesta yksimielisesti.

Lisäksi konsernijaosto päätti Ilolan ehdotuksesta Sarlundin kannattamana yksimielisesti, että konserniyhteisöjen hallituksille ilmoitetaan, että johdon palkkauksen osalta ei saa tehdä yhtiötä sitovia ratkaisuja ennen konserniohjeiden hyväksymistä.


Liitteet:

Khkon § 59
Liite 1:Konserniohjeet
Liite 2:Vastuunjakotaulukko