Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto 51 24.08.2009 1

6681-2009 (041)

TVT Asunnot Oy:n ja Kiinteistö Oy Lehtolaakson ylimääräisten yhtiökokousten koolle kutsuminen

Tiivistelmä: -

Khkon § 51

 

Kaupunginsihteeri Tuomas Heikkinen 21.8.2009:

 

Ylimääräiset yhtiökokoukset

Kaupunginhallitus päätti 17.8.2009, että toimenpiteet TVT Asunnot Oy:n ja Kiinteistö Oy Lehtolaakson fuusioimiseksi käynnistetään heti ja että kaupunginhallituksen konsernijaoston tulee esittää yhtiöille vaatimus ylimääräisten yhtiökokousten koolle kutsumiseksi käsittelemään fuusion toteuttamista.

 

Osakeyhtiölain 5 luvun 4 § mukaan osakkeenomistajat, joilla on yli 10 % osuus osakkaista voivat vaatia yhtiökokouksen kutsumista koolle tiettyä asiaa.

 

Fuusion toteuttaminen

Kaupunginhallituksen päätöksen mukaan konsernijaoston tulee esittää TVT Asunnot Oy:lle ja Kiinteistö Oy Lehtolaaksolle ylimääräisten yhtiökokousten kutsumista koolle yhtiöiden fuusioiden toteuttamiseksi. Tässä yhteydessä yhtiökokousten kutsuminen koolle ei olisi välttämätöntä, koska osakeyhtiölain mukaan ennen fuusioista päättämistä fuusioon osallistuvien yhtiöidenhallitusten on laadittava sulautumissuunnitelma ja suunnitelma on rekisteröitävä kaupparekisteriin. Yhtiökokous voi kuitenkin tässä vaiheessa tehdä hallituksia sitovasti periaatepäätöksen fuusion valmistelun eli fuusiosuunnitelman laatimisen aloittamisesta.

 

Hallitusten valitseminen

Konsernijaosto on 7.4.2009 § 18 päättänyt nimetä TVT Asunnot Oy:öön ja Kiinteistö Oy Lehtolaaksoon hallitukset. Nämä hallitukset eivät ole aloittaneet toimikauttaan koska molemmissa yhtiöissä syysyhtiökokous valitsee hallitukset ja näiden toimikausi alkaa yhtiökokouksesta.

 

Konsernijaosto nimesi yhtiöiden hallituksiin seuraavat jäsenet:

 

TVT Asunnot Oy

 

Timo Nurmio (pj)

Erkki Koivusalo

Kirsti Salmi

Tuula Lenares

Tuija Ollikkala

Mari Kekkonen

Eila Hannula

Teuvo Saarinen

Juhani Leppä (vpj)

Juhani Soini

Olli A. Manni

Lauri Kattelus

Maija Niskala

Janika Tuomaala

 

 

Kiinteistö Oy Lehtolaakso

 

hallitus 2009, jäsenet:

varajäsenet:

Juhani Leppä (pj)

Niko Aaltonen

kotiavustaja Pirjo Saarinen

Kimmo Pohto

Eila Hannula

Teuvo Saarinen

Hans Ekroth

Jyrki Heinonen

Marja Vyyryläinen (vpj)

Vuokko Oksa

Maria Puhakka

Mirkka Torppa

Olli A. Manni

Joonas Kallio

 

 

Kun yhtiöt kutsuvat ylimääräiset yhtiökokoukset koolle ja käynnistävät fuusion toteuttamisen valmistelun, on tarkoituksenmukaista päättää samalla, että uudet hallitukset aloittavat toimikautensa ylimääräisen yhtiökokouksen pitämisestä lukien.

 

Esitän, että kaupunginhallituksen konsernijaosto vaatii, että TVT Asunnot Oy:n ja Kiinteistö Oy Lehtolaakson ylimääräiset yhtiökokoukset kutsutaan koolle. Yhtiökokouksissa tulee käsitellä yhtiöiden fuusion valmistelun käynnistämistä eli fuusiosuunnitelmien laatiminen on aloitettava siten, että fuusiosuunnitelmat on rekisteröitävissä vuoden 2009 aikana. Lisäksi yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöiden hallitusten nimeämistä konsernijaoston 7.4.2009 § 18 päätöksen mukaisesti.

 

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen 21.8.2009:

 

Ehdotus       Kaupunginhallituksen konsernijaosto päättää vaatia, että TVT Asunnot Oy:n ja Kiinteistö Oy Lehtolaakson ylimääräiset yhtiökokoukset kutsutaan koolle. Yhtiökokouksissa tulee käsitellä yhtiöiden fuusion valmistelun käynnistämistä eli fuusiosuunnitelmien laatiminen on aloitettava siten, että fuusiosuunnitelmat on rekisteröitävissä vuoden 2009 aikana. Lisäksi yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöiden hallitusten nimeämistä konsernijaoston 7.4.2009 § 18 päätöksen mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistö Oy Lehtolaakso
tpvTVT Asunnot Oy
tiedLehtinen Mikko
tiedVirtanen Jarkko