Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto 44 17.08.2009 3
Kaupunginhallituksen konsernijaosto 50 24.08.2009 3

6681-2009 (041)

Omistajapolitiikka -konserniyhtiöt

Tiivistelmä: -

Khkon § 44

Kaupunginsihteeri Tuomas Heikkinen 14.8.2009: 

Kaupunginhallitus päätti 16.6.2009 § 364. että talousohjelman omistajapolitiikkaa koskeva osio palautetaan uudelleen valmisteltavaksi niin, että asiakohdat käsitellään kaupunginhallituksen konsernijaostossa ja tuodaan kaupunginhallituksen käsittelyyn siten, että omistajapolitiikkaosio voidaan viedä valtuuston elokuun kokoukseen.

Konsernijaoston käsittelyyn tuodaan nyt omistajapolitiikan osiot, joissa käsitellään konserniyhtiöitä ja niistä annettavia omistajapolitiikan linjauksia.

Liite 1Omistajapolitiikka- konserniyhtiöt

Turku Science Park Oy on lähettänyt kaupungille kirjeen, jossa se esittää toimintaansa liittyviä linjauksia. Osa kirjeessä esitetyistä ratkaisuista edellyttävät kaupunginhallituksen ja muiden toimielinten käsittelyä. Tässä yhteydessä kirjeeseen otetaan kantaa yhtiön toiminnallisten linjausten suhteen osana omistajapoliittisia linjauksia.

Oheismateriaali 1TScP:n kirje 4.8.2009 (Ei Julkisuuteen, jaetaan kokoukseen osallistuville)

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen 14.8.2009:

Esitän, että konsernijaosto hyväksyy omistajapolitiikan yhtiöitä koskevan osion ja lähettää sen kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuuston hyväksyttäväksi.

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että liitteen 1 mukainen omistajapolitiikan yhtiöitä koskeva osio hyväksytään ja se lähetetään kaupunginhallitukselle.

PäätösAsia palautettiin yksimielisesti puheenjohtaja Sarlundin ehdotuksesta.

Khkon § 50

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen 21.8.2009:

Konsernijaosto käsitteli omistajapolitiikkaa yhtiöiden osalta 17.8.2009 kokouksessaan. Asia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi ja konsernijaostosta saadun ohjeistuksen mukaisesti omistajapolitiikkaan on konsernijaoston käsittelyä varten lisätty ns. yleinen osa ja liikelaitosta koskeva osio.

Liite 1Omistajapolitiikka

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että liitteen 1 mukainen kaupunkikonsernia koskeva omistajapolitiikka hyväksytään ja se lähetetään kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle esitettäväksi.

 

PäätösPäätös tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta. Muutokset ilmenevät pöytäkirjan liitteestä.

Konsernijaosto päätti lisäksi Aleksi Randellin ehdotuksesta Katri Sarlundin kannattamana yksimielisesti, että ennen kaupunginhallituksen käsittelyä omistajapolitiikka-asiakirja viedään puheenjohtajatoimikunnan käsiteltäväksi tarvittavien neuvottelujen käymistä varten.

Jäsen Pirjo Rinteen seuraavan sisätöinen ehdotus raukesi kannatuksen puuttuessa:

”Liitteeseen tehdään seuraavat muutokset:

Myllykoti Oy:n kohdalta poistetaan seuraava maininta: ”Kaupunki voi erillisellä päätöksellä luopua” omistuksestaan.

Turkuhalliyhtiöihin lisätään seuraava maininta: ”Kaupunki voi erillisellä päätöksellä luopua omistuksestaan.”

Jakelu

laupYhtiöt
tiedKeskushallinto, talousasiat
tpvPukkinen Mikko
tpvTiainen Reino


Liitteet:

Khkon § 44
Liite 1:Omistajapolitiikka- konserniyhtiöt

Khkon § 50
Liite 1:Omistajapolitiikka