Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto 45 17.08.2009 4

4094-2009 (014)

Turun Kaupunkiliikenne Oy:n hallituksen nimeäminen

Tiivistelmä: -

Khkon § 45

Kaupunginsihteeri Tuomas Heikkinen 14.8.2009:

Turun Kaupunkiliikenne Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja Juha Turunen on estynyt hoitamasta tehtäväänsä mutta hän ei ole pyytänyt eroa tehtävästä. Tämän vuoksi omistajan tulee nimetä hänen tilalleen uusi jäsen.

Osakeyhtiölain 5 luvun 1 § 2 momentin mukaan osakkeenomistajat voivat yhtiökokousta pitämättä yksimielisinä päättää yhtiökokoukselle kuuluvasta asiasta. Päätös on kirjattava, päivättävä, numeroitava ja allekirjoitettava. Kirjattuun päätökseen sovelletaan muuten, mitä yhtiökokouksen pöytäkirjasta säädetään.

Kaupunki omistaa 100 % yhtiön osakekannasta. Konsernijaoston pöytäkirja täyttää osakeyhtiölain päätöksenkirjaamiselle asetetut vaatimukset. Näin ollen uuden hallituksen valinnasta voidaan päättää konsernijaostossa pitämättä yhtiökokousta. Päätöksen tekeminen ei edellytä hallituksen tai toimitusjohtajan läsnäoloa taikka ehdotuksen tekemistä.

Osakeyhtiölain 6 luvun § 13 §:n mukaan hallituksen jäsenen voi ennen toimikauden päättymistä erottaa se, joka on hänet valinnut. Erotetun jäsenen toimikausi päättyy erottamisesta päättävän yhtiökokouksen päättyessä, jollei yhtiökokous päätä muusta ajankohdasta.

Esitän, että konsernijaosto päättää, että se yhtiön ainoana omistajana päättää yhtiökokousta pitämättä erottaa Turun Kaupunkiliikenne Oy:n hallituksen jäsenen Juha Turusen tehtävästään ja päättää valita tilalle uuden jäsenen.

Kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen 14.8.2009:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää yhtiökokousta pitämättä erottaa Turun Kaupunkiliikenne Oy:n hallituksen jäsenen Juha Turusen tehtävästään ja päättää valita tilalle kodinhoitaja Mia Ilolan. Lisäksi kaupunginhallituksen konsernijaosto päättää nimetä Mia Ilolan hallituksen varapuheenjohtajaksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun Kaupunkiliikenne Oy
ilmIlola Mia
ilmTurunen Juha