Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaosto5512.08.20194

9275-2019 (10 00 02)

Osan AK-1 ja LPA-1 -kortteleista 853-37-23 ja -24 (Skanssi) luovuttaminen tarjouskilpailulla, os. Skanssinkatu, Bonettipolku

Tiivistelmä:

Skanssin alueella sijaitseva asuntorakentamiseen tarkoitettu korttelikokonaisuus lai-tetaan tarjottavaksi yleisesti ajalle 3.9.2019-31.10.2019. Luovutuksesta tehdään erillinen päätös.

Khkeh § 55

Kaupunkiympäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus, tonttipalvelut, maankäyttöinsinööri Suvi Panschin, 5.7.2019: 

Turun kaupungin maapoliittisten periaatteiden mukaisesti kaupunki luovuttaa yhtiömuotoiseen asuntotuotantoon (AK/AR/AP) tarkoitetut rakentamattomat asuntotontit pääsääntöisesti tarjousmenettelyn perusteella, mutta myös neuvottelumenettelyllä. Hallintosäännön 35 §:n mukaan kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaosto päättää tontinluovutuskilpailujen järjestämisestä.

Kaupunkikehitysjaostolle esitetään, että liitteen 1 mukaiset osat AK-1 ja LPA-1 -kortteleista 853-37-23 ja -24 (Skanssi) asetetaan tarjottaviksi yleisesti ajalla ti 3.9.2019 - to 31.10.2019. Tontit luovutetaan vapaarahoitteiseen asuntotuotantoon tarjouskilpailun perusteella liitteenä 1 olevan esitteen mukaisin ehdoin.

Tarjottava kohde koostuu:

- AK-1 -korttelin 24 osasta, jonka pinta-ala on noin 6687 m2 ja rakennusoikeus 6400 k-m2,

- AK-1 -korttelin 23 osasta, jonka pinta-ala on noin 1436 m2 ja rakennusoikeus 1400 k-m2 sekä

- LPA-1 -korttelin 23 osasta, jonka pinta-ala on noin 1641 m2.

Tarjouksen voi jättää myös useamman rakentajan/rakennuttajan ryhmittymä, mikäli toteuttajia on useita.

Kaupungin tavoitteena on korttelin nopea toteutuminen, laadukas suunnittelu ja rakentaminen sekä monipuolinen asuntojakauma.

Skanssissa pyritään kehittämään uudenlaisia energian tuotannon, käytön ja seurannan ratkaisuja. Alueella halutaan kehittää ja pilotoida rakennuskohtaisten ratkaisujen lisäksi myös alueellisia uusia energiaratkaisuja, kuten matalalämpöistä kaukolämpöverkkoa. Skanssin alueelle on laadittu energialiite, jossa sovitaan tavoista, joilla osapuolet edistävät uusiutuvan ja kierrätetyn energian käyttöä, veden- ja energiakulutuksen tehokkuutta sekä kaksisuuntaista energiakauppaa Skanssin alueella. Ostajan tulee tutustua energialiitteeseen ja siitä laadittuun käsikirjaan sekä sitoutua energialiitteen mukaisten vaatimusten toteuttamiseen. Energialiite on laadittu yhteistyössä Turku Energian kanssa ja sitä on uudistettu kokemusten pohjalta vuoden 2019 aikana yhteistyössä konsultin kanssa.

Tarjouksesta tulee käydä ilmi:

- ostajan/vuokraajan tai ostajien/vuokraajien tiedot,

- kohteelle suunniteltu asumisen konsepti; Millaisia asuntoja tonteille toteutetaan ja hallintamuoto

- tarjoajaa sitova rakentamisaikataulu

- korttelialueista tarjottava hinta (€/k-m2) sekä

- energialiitteen valinnaisten kohtien täyttämistä koskeva taulukko täytettynä.

Tonttien myynti- tai vuokrauspäätös tarjouskilpailun jälkeen tehdään kaupungin hallintosäännön ja kaupunkiympäristötoimialan hallinnonjärjestämispäätöksen mukaisin valtuuksin.

Liite 1Tarjouskilpailun esite

Liite 2Energialiite ja energialiitteen käsikirja

Oheismateriaali 1Yleissuunnitelman vaiheistus

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaosto päättää, että:

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristötoimiala
tiedKaupunkiympäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus
tpvKaupunkiympäristötoimiala, tonttipalvelut


Liitteet:

Khkeh § 55
Liite 1:Tarjouskilpailun esite
Liite 2:Energialiite ja energialiitteen käsikirja