VUOKRAOIKEUDEN KAUPPAKIRJA

 

Myyjä

Kiinteistö Oy Rautakatu 10

Y-tunnus 2587923-4

 

Ostaja

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Kaupan kohde:

Maanvuokraoikeus kiinteistöön 853-12-34-8 ja omistusoikeus sillä sijaitseviin rakennuksiin ja rakennelmiin. Vuokra-alue on merkitty 18.12.2014 allekirjoitetun vuokrasopimuksen liitteenä olevaan karttaan. Kohteen laitostunnus on 853-12-34-8-L2.

 

Pinta-ala: Tontin pinta-ala on 1928 m².

 

Osoite: Rautakatu 10, 20520 Turku

 

Kaavoitustilanne: Tontti on 14.3.1961 vahvistetun ja 14.4.1961 voimaantullen asemakaavan mukaista teollisuus- ja varastorakennusten korttelialuetta (T).

 

Kaupan kohde on osoitettu kartalla M 125 / 10.5.2019.

 

Rakennukset

Vuokra-alueella sijaitsee vuosina 1960-1978 valmistunut tuotanto- ja varastorakennus. Rakennus- ja huoneistorekisterin tietojen mukaan rakennuksen kerrosala on noin 1.870 k-m2. Toimitiloja koskevat LHVL:n mukaiset vuokrasopimukset siirtyvät Ostajalle tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

Kaupan ehdot:

1. Kauppahinta ja maksutapa

 

Kauppahinta on seitsemänsataatuhatta (700.000) euroa. Kauppahinta maksetaan viikon kuluessa kaupasta myyjän ilmoittamalle pankkitilille.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Omistus- ja hallintaoikeus kaupan kohteeseen siirtyy ostajalle kaupantekotilaisuudessa tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

3. Rasitukset ja rasitteet

 

Kaupan kohteena olevaan vuokraoikeuteen ja sillä sijaitseviin rakennuksiin kohdistuu xx.xx.2019 päivätystä rasitustodistuksesta ilmenevät yksitoista kiinnitystä, arvoltaan yhteensä 711.100,00 euroa. Edellä mainittuihin kiinnityksiin kohdistuvat panttikirjat myyjä luovuttaa ostajalle vastikkeetta ja kaikista vastuista vapaina kaupantekotilaisuudessa ja ostaja kuittaa ne vastaanotetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksin.

Myyjä vakuuttaa ja vastaa, ettei kaupan kohteeseen kohdistu muita kiinnityksiä, panttioikeuksia, velvoitteita tai rasitteita kuin xx.xx.2019 päivätystä rasitustodistuksesta ja kiinteistörekisterin otteesta ilmenee eikä uusia ole vireillä. Myyjä sitoutuu olemaan hakematta kaupan kohteeseen uusia kiinnityksiä.

 

Kaupan kohde myydään vapaana kiinnityksistä, rasitteista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

 

4. Kiinteistöstä aiheutuvat kustannukset

 

Myyjä vastaa kaikista kaupan kohteeseen kohdistuvista veroista ja muista julkisoikeudellisista maksuista omistusoikeuden siirtymispäivään asti. Tämän jälkeiseltä ajalta niistä vastaa ostaja. Myyjä vakuuttaa, ettei kiinteistöön kohdistu maksamattomia maksuja. Kaupantekovuodelta määrätystä kiinteistöverosta vastaa myyjä.

 

Myyjä vastaa hoito- ja ylläpitokustannuksista hallintaoikeuden siirtymispäivään asti, minkä jälkeen niistä vastaa ostaja.

 

5. Maanvuokra

 

Tontin vuokrasopimus katsotaan päättyneeksi omistus- ja hallintaoikeuden siirtymispäivänä. Kaupunki palauttaa mahdollisesti liikaa maksetun tonttivuokran vuokranmaksajalle ja Myyjä sitoutuu maksamaan mahdollisesti maksamatta olevan vuokran kaupungille.

 

6. Varainsiirtovero ja vuokraoikeuden kirjaaminen

 

Ostaja vastaa tästä kaupasta aiheutuvista vuokraoikeuden kirjaamiskustannuksista ja varainsiirtoverosta.

 

7. Vaaranvastuu

 

Myyjä vastaa kiinteistölle aiheutuvasta vahingosta omistus- ja hallintaoikeuden siirtymispäivään asti, minkä jälkeen vaaranvastuu siirtyy ostajalle. Vaaranvastuulla tarkoitetaan vastuuta vahingosta, joka kaupan tekemisen jälkeen aiheutuu kiinteistölle tulipalon, myrskyn tai muun kaupan osapuolista riippumattoman syyn vuoksi. Myyjä pitää oman kiinteistön täysarvovakuutuksensa voimassa vaaranvastuun siirtymishetkeen asti.

 

8. Irtain omaisuus

 

Tämän kaupan yhteydessä ei ole erikseen myyty irtainta omaisuutta, eikä sellaisen myynnistä ole tehty erillistä sopimusta.

 

9. Kiinteistöön ja asiakirjoihin tutustuminen

 

Ostaja on suorittanut kiinteistöllä katselmuksen. Ostaja on tällöin tarkastanut vuokra-alueen rajat ja sen alueen sekä kaupan kohteena olevat rakennukset. Ostaja on katselmuksessa todennut kaupan kohteen vastaavan siitä esitettyjä asiakirjoja ja annettuja tietoja.

 

Lisäksi ostaja on tutustunut ennen kaupasta päättämistä seuraaviin kiinteistöä koskeviin asiakirjoihin ja kuittaa ne vastaanottaneensa:

- maanvuokrasopimus 18.12.2014

- vuokraoikeutta koskevaan rasitustodistus xx.xx.2019

- huoneenvuokrasopimukset (12 kpl)

 

10. Energia- ja muut sopimukset

 

Myyjä siirtää tällä kauppakirjalla energialaitoksen ja vesilaitoksen kanssa solmittuun liittymissopimukseen perustuvat oikeutensa ostajalle ilman eri korvausta. Myyjä vakuuttaa, että kaikki ko. liittymissopimukseen perustuvat myyjän hallinta-aikaan kohdistuvat maksut on maksettu ja myyjä sitoutuu vastaamaan tulevista maksuista hallinnan siirtymispäivään saakka. Ostaja sitoutuu ilmoittamaan liittymäsopimuksen siirros-ta energialaitokselle ja vesilaitokselle.

 

11. Huoneenvuokrasopimukset

 

Ostaja on tietoinen ja hyväksyy, että rakennuksessa sijaitsevat toimitilat, yhteensä 12 kappaletta, on vuokrattu kolmansille. Myyjä siirtää ko. vuokrasopimukset Ostajalle kaupantekotilaisuudessa. Em. tiloja koskevista

vuokrasopimuksista saatava tuotto, kuten oikeus vuokratuloihin, siirtyy ostajalle hallintaoikeuden siirtymiskuukautta seuraavan kuukauden alusta lukien.

Myyjä vakuuttaa, ettei em. vuokrasopimuksiin kohdistu avoinna olevia

oikeudenkäyntejä tai riita-asioita.

 

Myyjä siirtää vuokrasopimuksiin liittyvät vakuudet (rahavakuudet yhteensä 15.285,00 euroa ja Nordean pankkivakuus 635 euroa) Ostajalle kaupantekotilaisuudessa ja ne kuitataan vastaanotetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksin.

 

12. Ympäristönsuojelulain mukainen ilmoitus

 

Ympäristönsuojelulain 139 § mukaisesti myyjä ilmoittaa, että kaupan kohde on viimeksi ollut vuokrattuna toimitilakäyttöön (varasto, autoharrastetila, toimisto ja tukkumyymälä). Myyjän taholta ei ole tutkittu onko alueella ympäristönsuojelulaissa tarkoitettuja jätteitä tai aineita, jotka saattavat aiheuttaa maaperän tai pohjaveden pilaantumista.

 

 

Kauppakirjaa on tehty kaksi (2) samansisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopijapuolelle.