Kauppakirja

 

 

Myyjä:

Suomen valtio / Väylävirasto

Y-tunnus: 1010547-1

PL 33

00521 Helsinki

 

Ostaja:

Turun kaupunki

Y-tunnus: 0204819-8

PL 355

2010 Turku

 

Kaupan kohde:

Noin 7511 m2:n suuruinen määräala kiinteistöstä 853-871-5-1. Kaupan kohde on osoitettu liitekartassa M 17/ 14.1.2019. Kaupan kohteen osoite on Ajurinportti 1, 20100 TURKU.

 

Kaupan kohteena oleva alue on 28.11.2015 vahvistetussa asemakaavassa 25/2012 osoitettu noin 6568 m2:n osalta yleisten pysäköintilaitosten korttelialueeksi (LPY-1) ja yhteensä noin 943 m2:n osalta katualueiksi (Ajurinportti, Brahenportti).

 

Kauppahinta:   

Kuusisataaseitsemänkymmentäviisituhatta (675.000) euroa.

 

Kaupan perusteet:

Kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaosto 18.3.2019 § xx,

päätös on tullut lainvoimaiseksi xx.xx.2019.

 

Muut kaupan ehdot:

Tämän kaupan kaikki ehdot on esitetty tässä kauppakirjassa.

 

1. Kauppahinnan maksaminen

 

Kauppahinta suoritetaan kahden (2) viikon kuluessa siitä, kun lopullinen kauppakirja on allekirjoitettu Väyläviraston tilille FI90 1660 3000 1036 74. Viivästyskorko on korkolain mukainen.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Ostaja saa kaupan kohteen omistukseensa kun kauppahinta mahdollisineen viivästyskorkeineen on kokonaisuudessaan maksettu.

 

Kiinteistö myydään vapaana kiinnityksistä, rasitteista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

 

3. Käyttöoikeudet, rasitteet ja rasitukset

 

Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin mukaan kaupan kohteen omaisuuteen ei kohdistu lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin merkittäviä rasituksia tai rajoituksia, eikä uusia asioita ole vireillä.

 

Turun kaupunki on vuokrannut kaupan kohteen olevan alueen erillisellä vuokrasopimuksella työmaakäyttöön. Vuokrasopimus katsotaan päättyneeksi kaupantekopäivänä. Suomen valtio palauttaa mahdollisesti liikaa maksetun vuokran vuokranmaksajalle ja ostaja sitoutuu maksamaan mahdollisesti maksamatta olevan vuokran Suomen valtiolle.

 

Ostaja on tietoinen, että kaupan kohteella sijaitsee kartassa M 17/ 14.1.2019 esitettyjä maanalaisia johtoja.

 

Mahdolliset rautatiealuetta palvelevat johtorasitteet perustetaan korvauksetta. Mikäli kaupan kohteella sijaitsevia rautatiealuetta palvelevia johtoja pitää siirtää ostettavalle alueelle toteuttavan rakentamisen vuoksi, ostaja vastaa johtojen selvittämisestä ja siirtämisestä myyjää kohtaan.

 

4. Verot, maksut ja vastuu vahingoista

 

Ostaja vastaa lohkomiskustannuksista, kaupanvahvistajan palkkiosta, kohteen lainhuudatuksesta sekä varainsiirtoverosta

 

Kaupantekovuodelta kiinteistön osalta määrättävästä kiinteistöverosta vastaa myyjä.

 

Myyjä vastaa kaupan kohdetta kohdanneista vahingoista siihen saakka, kunnes omistusoikeus siirtyy ostajalle. Ostaja vastaa vahingoista omistusoikeuden siirtymisen jälkeen.

 

5. Kohteeseen tutustuminen ja asiakirjat

 

Ostaja on tutustunut kaupan kohteeseen ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin. Ostaja on verrannut ko. seikkoja kaupan kohdetta koskeviin asiakirjoihin, minkä johdosta ostajalla ei ole huomauttamista.

 

Ostaja on tutustunut ympäröiviä alueita koskeviin maankäyttömääräyksiin.

 

Ostaja on tutustunut:

-kaupan kohteen alueeseen ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin ja maankäyttömääräyksiin (asemakaavakartta ja –määräykset 25/2012 ja 31/1999 sekä yleiskaava 2020)

 

Lisäksi ostaja on tutustunut seuraaviin asiakirjoihin:

-lainhuutotodistus

-rasitustodistus

-kiinteistörekisterin ote

 

Ostaja on todennut kaupan kohteen vastaavan siitä esitettyjä asiakirjoja ja tietoja eikä ostajalla ole huomauttamista näiden seikkojen osalta.

 

6. Ympäristönsuojelulain mukainen ilmoitus

 

Ympäristönsuojelulain (527/2014) 139 §:n mukaisesti myyjä ilmoittaa, että luovutettavien alueiden maaperän ei tiedetä pilaantuneen tai siinä olevan sellaisia jätteitä tai aineita, jotka saattaisivat aiheuttaa maaperän tai pohjaveden pilaantumista.

 

Kaupan kohde on entistä rautatiealuetta. Ostaja on tietoinen kiinteistöillä harjoitetusta rautatietoiminnasta sekä siitä mahdollisesti aiheutuneista rautatiealueille tyypillisistä maaperän pilaantumista. Ostaja on tietoinen, että kaupan kohteena olevalla alueella ei ole suoritettu maaperä- tai pohjavesitutkimuksia.

 

Myyjä vastaa kustannuksellaan luovuttamiensa alueiden mahdollisten epäpuhtauksien puhdistamisesta vain siltä osin kuin alueet eivät täytä nykyisen asemakaavan mukaisen käyttötarkoituksen puhtausvaatimuksia.

 

Ostaja vastaa alueen käyttötarkoituksen muutoksen mahdollisesti edellyttämistä puhdistuskustannuksista.

 

7. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisenluovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

8. Brahenportti -liittymäalueen käyttö ja ylläpito

 

Suomen Valtion omistukseen jäävä kiinteistö 853-871-5-1 saa käyttöoikeuden ajoyhteyttä varten Brahenportti -nimiselle katualueen osalle Ratapihankadulta kiinteistölleen. Käyttöoikeus on voimassa, kunnes katualue on rakennettu ja otettu yleiseen käyttöön. Käyttöoikeuden saaja vastaa ajoyhteyden ylläpidosta tarvettaan vastaavasti.

 

9. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle

 

 

Turussa, _________kuun __. päivänä 2019

 

Myyjä

 

 

Ostaja

 

Turun kaupunki

 

Aika ja paikka edellä mainitut.

 

Julkisen kaupan vahvistajan todistus