Kauppakirja

 

 

Myyjä:

Turun kaupunki

Y-tunnus: 0204819-8

 

Ostaja:

Sauli Gustafsson ja Heikki Soini perustettavan yhtiön tai Kiinteistö Oy Turun Aurakatu 3 lukuun

Kaupan kohde:

Osaksi Turun kaupungin VII kaupunginosan 1. korttelin tontilla 5 (853-7-1-5) sekä osaksi Turun kaupungin VII kaupunginosan yleisellä alueella 7K (853-7-9901-0) sijaitseva rakennus (rakennustunnus 103295893K) ja siihen liittyvät rakennelmat, osoitettu kartalla M 428/29.11.2018. Kaupan kohde myydään peruskorjattavaksi.

Kauppahinta:

Viisisataakolmekymmentäkuusituhatta (536.000) euroa.

 

Kaupan perusteet:

Turun kaupunginhallitus 30.4.2018 § 165,

päätös on tullut lainvoimaiseksi 30.5.2018 ja

Kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaosto xx.xx.2018,

päätös on tullut lainvoimaiseksi xx.xx.2018

 

Muut ehdot:

Tämän kaupan kaikki ehdot on mainittu tässä kauppakirjassa.

 

1. Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan myyjän ilmoittamalle tilille ennen kauppakirjan allekirjoittamista ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

2. Ostaja saa rakennuksen, sen laitteet ja rakennukseen liittyvät rakennelmat sekä vesi- ja sähköliittymät omistukseensa tämän kauppakirjan allekirjoituksilla. Ostaja sitoutuu ilmoittamaan liittymissopimusten siirrosta ao. laitoksille. Liittymissopimusten siirrosta mahdollisesti menevistä siirtomaksuista vastaa Ostaja.

 

Ostaja on tietoinen, että kaupan kohteena olevasta ”Petreliuksen talo” rakennuksesta on vuokrattu tilat Telia Finland Oyj ja Elisa Oyj tukiasemille (liitteenä).

 

3. Kohteeseen kohdistuvista veroista ja maksuista osapuolet vastaavat hallinta-aikojensa osalta.

 

4. Ostaja on tietoinen, että rakennus sijaitsee 11.5.2015 vahvistetun asemakaavan 20/2009 mukaisella liike- ja yleisten rakennusten korttelialueella, jolle saadaan sijoittaa myös toimistotiloja ja kulttuuria palvelevia tiloja (K-1 / RKY).

 

Korttelissa tulee sallia kulku tonttien välisten rajojen yli. Läpikulku Linnankadulta Läntiselle Rantakadulle tulee mahdollistaa. Rakentamisen yhteydessä tulee varmistaa alueella kasvavien puiden kasvuedellytykset. Uudisrakennukset: Linnankadun puolella uudisrakennuksen julkisivupinnan ja vesikaton leikkauskohdan korkeusasema saa olla +19 m ja harjan korkeusasema +22 m. Tontin 6 räystäs- ja harjalinjoihin sovittaen. Aurakadun puoleisella sivulla tulee noudattaa viereisen rakennuksen räystäs- ja harjakorkeuksia. Linnankadun ja Aurakadun suunnalta tulee järjestää rakennuksen läpi esteetön yleinen jalankulkuyhteys, jonka korkeus tulee olla vähintään 4.5 metriä. Uudisrakentamisen rakennusmateriaaleilta vaaditaan korkeatasoisia laatuominaisuuksia. Julkisivujen tulee olla paikallarakennettuja. Erityistä huomiota on kiinnitettävä uudisrakennuksen arkkitehtonisesti korkeaan laatuun, jotta se olisi sopiva RKY- alueen rakennustaiteelliseen arvoon nähden, eikä vaaranna suojeltujen rakennusten kaupunkikuvallista asemaa ja historiallista arvoa. Autopaikkoja on osoitettava vähintään yksi kutakin kerrosalan 150 m2 kohti. Autopaikat saa osoittaa oman tontin ulkopuolelta, kuitenkin enintään 300 metrin etäisyydeltä tontilta. Palomuurin rakentamatta jättäminen sallitaan olemassa olevien tonttien 2 ja 4 rajalle, kun paloturvallisuudesta huolehditaan korvaavin järjestelyin. Alue muodostaa valtakunnallisesti merkittävän rakennetun kulttuurihistoriallisen ympäristön. Aluetta koskevista suunnitelmista tai muutostoimenpiteistä on kuultava museoviranomaista.

 

5. Ostaja on tarkastanut ennen kaupasta päättämistä kaupan kohteet ja tutustunut ympäröiviä alueita koskeviin maankäyttömääräyksiin. Ostaja on todennut kaupan kohteiden vastaavan niistä esitettyjä asiakirjoja ja annettuja tietoja eikä Ostajalla ole huomauttamista näiden seikkojen osalta. Ostaja hyväksyy rakennuksissa iän perusteella olevat virheet ja puutteet ja ottaa rakennukset vastaan siinä kunnossa kuin ne ovat luovutushetkellä.

 

Lisäksi ostaja on tutustunut seuraaviin asiakirjoihin:

-Korjaussuunnitelma ehdotus 19.1.2012

-Rakennetekninen lausunto kellarin rakenteista 12.5.2017 ja 31.10.2018

 

6. Myyjä antaa suostumuksensa rakennuksissa olevien sähkö-, vesi- ja viemäriliittymien siirtämiseksi Ostajan nimiin ilman erillistä korvausta. Oikeus siirtyy samalla hetkellä kun rakennusten omistus siirtyy. Ostaja sitoutuu ilmoittamaan liittymissopimusten siirrosta energia- ja vesilaitokselle. Ostaja vastaa mahdollisista liittymis- ja siirtomaksuista.

 

7. Ostaja on kaupan jälkeen velvollinen korvauksetta sallimaan myyjän tai sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien johtojen, laitteiden ja kiinnikkeiden sijoittamisen kiinteistölle, sen yli tai sillä oleviin rakennuksiin. Ostajalle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat suoranaiset vahingot ja haitat.

 

8. Ostaja on velvollinen peruskorjaamaan ja pitämään kunnossa kaupankohteena olevan, asemakaavassa sr-1 merkinnällä osoitetun suojellun rakennuksen. Ostajan tulee korjaamisessa kuulla Turun Museokeskusta. Museokeskuksen mahdollisesti edellyttämät arkeologiset kaivaukset on tehtävä ennen toimenpiteisiin ryhtymistä.

 

Turun Museokeskuksen 21.2.2017 antaman lausunnon (liitteenä) mukaan Läntisen Rantakadun suuntainen yksikerroksinen, vuosina 1809 ja 1822 rakennettu sekä 1872 ja 1894 uudistettu puutalo (103295893K) on yksi Turun rakennusperinnön avainkohteita. Rakennus tulee voimassa olevan asemakaavan mukaisesti säilyttää julkisessa käytössä ja siihen tehtävien perusteltujen muutosten tulee olla Fortuna-korttelin tavoitteita palvelevia. Rakennusta koskevat suojelun ja tutkimuksen tavoitteet ulottuvat näkyviä pintoja syvemmälle. Vanha kiinteä sisustus, johon kuuluu oleellisesti 1890-luvulta edustavimmissa tiloissa säilyneet seinä- ja kattomaalaukset, tulee säilyttää ja kunnostaa konservaattorin erityistyönä. Korjauksen yhteydessä tulee varautua myös virastoaikana tehtyjen levytysten, johtokoteloiden ja pintamateriaalien alta mahdollisesti esiin tulevien aiempien pintakäsittelyiden, rakenteiden ja koristemaalausten dokumentointiin ja säilyttämiseen. Julkisivujen osalta säilyttävä korjaus on aina ensimmäinen vaihtoehto. Ne rakennusosat, jotka ovat vääjäämättä tulleet elinkaarensa päähän, voidaan uusia materiaaliltaan, mitoitukseltaan, pintakäsittelyltään ja teknisiltä ominaisuuksiltaan alkuperäisä vastaaviksi. Talotekniset ratkaisut tulee toteuttaa rakennuksen ehdoilla ja sen ominaisluonnetta muuttamatta. Ilmanvaihdon osalta suotavinta on pidättäytyä painovoimaiseen ilmanvaihtoon.

 

9. Ostaja sitoutuu tämän kaupan allekirjoituksella tekemään myyjän kanssa pitkäaikaisen vuokrasopimuksen kartalla M 427/29.11.2018 osoitetusta noin 1209 m2 suuruisesta hyväksytyn tonttijaon mukaisesta tulevasta tontista 853-7-1-10, joka on osa myyjän omistamaa Turun kaupungin VII kaupunginosan korttelin 1 tonttia 5 (853-7-1-5) sekä osa Turun kaupungin VII kaupunginosan yleistä aluetta 7K (853-7-9901-0). Sopimus tehdään kauppakirjan allekirjoituksen yhteydessä.

 

10. Tästä sopimuksesta johtuvat riidat ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

11. Tähän kauppaan ei sisälly muuta irtainta eikä sellaisen luovuttamisesta ole muutakaan sopimusta.

 

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kaksi yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle ja yksi Ostajalle.

 

Turussa ____ päivänä ____________kuuta 2019

 

TURUN KAUPUNKI

 

Tämän kaupan hyväksymme ja sitoudumme sen ehdot täyttämään.

 

Paikka ja aika edellä mainitut

 

 

 

 

 

 

Liite

Telia Finland Oyj:n vuokrasopimus

 

 

 

 

 

Liite

Elisan vuokrasopimus

 

 

 

 

 

Liite

Korjaussuunnitelma ehdotus 19.1.2012

 

 

 

 

Liite

Rakennetekninen lausunto kellarin rakenteista 12.5.2017 ja 31.10.2018

 

 

 

 

 

Liite

Museokeskuksen lausunto