Maankäyttösopimus

 

Osapuolet

Turun kaupunki    (jäljempänä Kaupunki)

Y-tunnus 0204819-8

 

Turun Ylioppilaskyläsäätiö – Studentbystiftelsen i Åbo (jäljempänä Kiinteistönomistaja)

Y-tunnus 0142348-6

Yo-kylä 12 A

20540 Turku

 

Sopimuksen perusteet

Kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaoston päätös xx.xx.2018 § xxx,

päätös on tullut lainvoimaiseksi xx.xx.20xx.

 

Sopimuksen ehdot:

Nummen kaupunginosan korttelin 109 tontteja 14 ja 15 koskevan 31.5.2018 päivätyn asemakaavaehdotuksen 34/2016 (”Tyyssija”) johdosta tekevät Turun kaupunki ja tonttien 853-11-109-14 ja -15 omistaja seuraavan sopimuksen:

 

1. Maankäyttösopimuksen tavoite

 

Tällä maankäyttösopimuksella sovitaan yhteisesti, kaupungille aiheutuvien yhdyskuntarakenteen muutoskustannusten korvaamisesta.

 

Sopijapuolet toteavat yhteisesti, että tämä maankäyttösopimus ei syrjäytä kaavoitukselle laissa asetettuja tavoitteita ja sisältövaatimuksia.

 

2. Sopimuksen tekoaika

 

Maankäyttösopimusneuvottelut on käyty asemakaavanmuutoksen sisällön tultua ratkaistuksi.

 

3. Sopimuskorvaus yhdyskuntarakenteenmuutoskustannuksista

 

Kiinteistönomistaja suorittaa kaupungille neljänsadanyhdeksänkymmenenkolmentuhannen sadanviidenkymmenen (493.150) euron suuruisen sopimuskorvauksen.

 

Korvaus ja sille asemakaavan lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen laskettava 2 % suuruinen vuotuinen korko erääntyy maksettavaksi 3 kuukauden kuluttua siitä, kun tontille 853-11-109-14 tai -15 tai niistä muodostetulle tontille myönnetään lainvoimainen rakennuslupa uudisrakentamista varten.

 

4. Vakuus

 

Sopimusten mukaisten velvoitteiden täyttämiseksi kiinteistönomistaja luovuttaa kaupungille 493.150 euron suuruisen vakuuden. Kaupungin hyväksymä vakuus kuitataan vastaanotetuksi tämän sopimuksen allekirjoituksin.

 

5. Liittymismaksut

 

Turun Vesihuolto Oy:lla on oikeus periä tontinomistajalta normaalit taksojen mukaiset kunnallisteknisten verkostojen liittymis- ja käyttömaksut kun alueelle toteutettavat uudisrakennukset liitetään ko. verkostoihin.

 

6. Kunnallistekniikan rakentaminen

 

Kaupunki rakentaa kustannuksellaan määräämänään aikana alueen yleisen kunnallistekniikan (kadut, viemärit, vesijohdot), yleiset sähkö- ja puhelinjohdot sekä katuvalaistuksen.

 

7. Muuntamot

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen luovuttamaan Oy Turku Energia Ab:n käyttöön yleiseen sähkönjakeluun tarvittavat maan ja rakennustilojen käyttöoikeudet jakelumuuntamoita, kaapelikaappeja yms. laitteita ja johtoja varten. Muuntamon tarvitseman maan ja rakennustilojen käytöstä Oy Turku Energia Ab maksaa laskelmiensa mukaisen yhtenäisen korvauksen.

 

8. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja kiinteistön pihatason korkeuseroista johtuen joko penger- tai leikkausluiskan ulottamista tontille, kiinteistönomistaja sallii tämän korvuksetta.

 

9. Edelleen luovutus

 

Jos kiinteistönomistaja luovuttaa maansa tai osan siitä kolmannelle, hän vastaa velvoitteiden suorittamisesta ja muista sopimusehdoista niin kauan, kunnes hän on toimittanut kaupungin kiinteistöliikelaitokselle tämän sopimuksen perään tehdyn merkinnän siitä, että saaja vastaa tämän sopimuksen mukaisten ehtojen ja velvoitteiden suorittamisesta.

 

10 Erimielisyydet

 

Mahdolliset ehtojen tulkinnasta ja korvauksista sekä sopimussakkoasioista johtuvat erimielisyydet ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

11. Sopimuksen voimaantulo

 

Tämä sopimus tulee voimaan sopimusaluetta koskevan edellä mainitun asemakaavaehdotuksen tai sitä tältä osin vastaavan poikkeusluvan saadessa lainvoiman.

 

Mikäli em. asemakaava ja tonttijako tulevat voimaan toisen sisältöisenä kuin mitä on ollut tiedossa tämän sopimuksen tekohetkellä, sitoutuvat kiinteistönomistaja ja kaupunki neuvottelemaan siitä johtuvat muutokset tähän sopimukseen.