Kauppakirja

 

Myyjä:

Turun kaupunki

Y-tunnus: 0204819-8

 

Ostaja:

Teknotoimi Oy

Y-tunnus: 0304516-7

Asentajankatu 6

20320 TURKU

 

Kaupan kohde:

Turun kaupungin Vätin kaupunginosan 47. korttelin tontti 4 (853-73-47-4), pinta-alaltaan noin 10 614 m2. Kaupan kohde on osoitettu kartalla M 82/ 2.3.2018.

 

Kaupan kohteen osoite:

Raikonkuja 1, 20320 Turku /

Satakunnantie 107, 20320 Turku

 

Kauppahinta:

Viisisataakahdeksankymmentätuhatta (580.000) euroa.

 

Kaupan perusteet:

Kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaoston päätös xx.xx.2018 § xx,

päätös on tullut lainvoimaiseksi xx.xx.2018.

 

Muut kaupan ehdot:

Tämän kaupan kaikki ehdot on kirjattu tähän kauppakirjaan.

 

1. Kauppahinnan maksu ja saannon laillistamiskulut

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan myyjän ilmoittamalle tilille ennen kauppakirjan allekirjoittamista ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

Ostaja vastaa kaupasta aiheutuvista kuluista sekä saantonsa laillistamiskuluista.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Ostaja saa tontin heti omistukseensa vapaana kiinnityksistä ja muista rasituksista ja maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu. Todetaan, että tontti on jo ostajan hallinnassa vuokrasopimuksen perusteella.

 

Ostaja on hallinnut tonttia 853-73-47-4 maanvuokrasopimuksen, joka on allekirjoitettu 28.7.1967, perusteella. Tontilla olevat ostajan omistamat, rakennus, rakenteet ja laitteet varustuksineen eivät kuulu kauppaan.

 

3. Vuokrasopimuksen päättyminen

 

Tontin vuokrasopimus katsotaan päättyneeksi kaupantekopäivänä. Kaupunki palauttaa mahdollisesti liikaa maksetun tonttivuokran vuokranmaksajalle ja ostaja sitoutuu maksamaan mahdollisesti maksamatta olevan vuokran kaupungille.

 

4. Kiinnitykset ja panttioikeudet

 

Kaupan kohteeseen kirjattuun vuokraoikeuteen vahvistettua kiinnitystä 16.3.2005/1224, 16.3.2005/1225, 16.3.2005/1226 ja 16.3.2005/1227 vastaavat panttikirjat yhteensä määrältään 21.700 euroa luovutetaan kaupantekotilaisuudessa ostajalle ja kuitataan vastaanotetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

5. Kohteeseen tutustuminen, asiakirjat ja maankäyttö

 

Ostaja on tutustunut tontin alueeseen ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin. Ostaja on verrannut ko. seikkoja tonttia koskeviin asiakirjoihin, minkä johdosta ostajalla ei ole huomauttamista.

 

Ostaja on tutustunut tonttia ja ympäröiviä alueita koskeviin maankäyttömääräyksiin:

 

Tontti on 12.5.2001 vahvistetun asemakaavan (27/2000) mukaan merkitty teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueeksi (T). Kaavan mukaan rakennusten suurin sallittu kerrosluku on kaksi (II). Tontin tehokkuusluku (e) on 0,7. Rakennusalasta saa käyttää rakentamiseen 50 %.

 

Tontti rajoittuu kaavan 9/1967 mukaiseen teollisuusrakennusten tonttiin 853-73-47-3, kaavan 27/2000 mukaiseen Raikonkuja –nimiseen katualueeseen, kaavan 98/1964 mukaiseen Niitunniskantie -nimiseen katualueeseen ja Kovasojanpuisto -nimiseen puistoalueeseen. Raikonkujan vastakkaisella puolella sijaitsee kaavan 98/1964 mukaiset teollisuusrakennusten tontit 853-73-46-1 ja 853-73-46-3. Niitunniskantien vastakkaisella puolella sijaitsee kaavan 98/1964 mukainen Tammikankare -niminen puistoalue ja kaavan 63/1957 mukaiset omakotitontit 853-73-59-1 ja 853-73-59-2. Kovasojanpuiston vastakkaisella puolella sijaitsee kaavan 98/1964 mukainen Satakunnantie -niminen tiealue.

 

Tontilla on sitä palvelevia putki- ja johtolinjoja, joista ostaja on tietoinen.

 

6. Rakentamiskelpoisuus

 

Ostaja on vastuullinen tontin perustamistavan valinnasta ja rakentamiskelpoisuuden yksityiskohtaisesta selvittämisestä.

 

Ympäristönsuojelulain 139 §:n mukaista selvitystä ei tarvita, koska ostaja hallitsee jo tonttia. Tontti ei ole ollut kaupungin hallinnassa 1.8.1967 lähtien.

 

7. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja tontin pihatason korkeuseroista johtuen joko penger- tai leikkausluiskan ulottamista tontille, tontinomistajan on sallittava tämä korvauksetta.

 

8. Rasiteoikeudet

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen korvauksetta sallimaan kaupungin tai sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien johtojen, laitteiden ja kiinnikkeiden sijoittamisen kiinteistölle, sen yli tai sillä oleviin rakennuksiin. Kiinteistönomistajalle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat suoranaiset vahingot ja haitat. Kaupungilla on oikeus merkitä em. oikeus rasitteena kiinteistörekisteriin kiinteistönomistajaa enempää kuulematta.

 

Ostaja on tietoinen, että kaupan kohteella sijaitsee kartassa M 82/ 2.3.2018 esitetyt perustetut johtorasitteet.

 

9. Pintavedet

 

Kiinteistönomistajan tulee huolehtia kustannuksellaan tonttiviemäröintinsä yhteydessä tonttiin rajoittuvilta puistoalueilta sekä jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, tontille mahdollisesti valuvien pintavesien poisjohtamisesta.

 

10. Kunnallistekniikka ja liittymismaksut

 

Turun Vesihuolto Oy:llä on oikeus periä tontinomistajalta voimassaolevan taksansa mukaisen, runkolinjasta mahdollisesti rajalle tuodun, ns. tonttijohdon rakentamiskustannuksen välittömästi tämän kauppakirjan allekirjoittamisen jälkeen. Lisäksi Turun Vesihuolto Oy:llä on oikeus periä vesihuollon liittymismaksu sen jälkeen, kun liittymissopimus on allekirjoitettu.

 

Kaupunki rakentaa kustannuksellaan määräämänään aikana kiinteistön kohdalla sijaitsevat kadut katupiirustusten mukaisesti, yleiset sähkö-, tele-, vesi-, viemäri- ja kaukolämpöjohdot sekä katuvalaistuksen.

 

Kiinteistönomistaja vastaa, kiinteistön kohdalla olevan kadun yleiseen käyttöön luovuttamisesta riippumatta, kadun kunnossa- ja puhtaanapidosta siten, kuin laissa kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puh­taanapidosta on säädetty ja myös kadulta tai tieltä kiinteistölle johtavan tien kunnossa- ja puhtaanapidosta. Tähän velvollisuuteen kuuluu myös lumen poistaminen ja talvihiekoitus sekä kiinteistön katuosuudella mahdollisesti olevien istutusten ja nurmikon hoito.

 

11. Naapurin oikeudet ja velvollisuudet

 

Naapuritontin omistajalla tai haltijalla on oikeus käyttää myydyn tontin aluetta tarpeelliselta osalta tontin rajaan mahdollisesti ulottuvan seinän ja vesikaton rakentamis-, korjaus-, huolto- ym. töiden suorittamista varten ollen naapuri velvollinen korjaamaan ja korvaamaan aiheuttamansa vahingon.

 

Tontin omistajalla on oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs ja routalevy enintään 500 mm naapuritontin alueelle, mikäli Turun kaupunki omistaa kyseessä olevan naapurialueen. Naapuritontin omistajalla tai haltijalla on puolestaan oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs ja routalevy enintään 500 mm puheena olevan tontin alueelle.

 

12. Lämpö- ja porakaivot

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen toimittamaan Turun kaupungille tiedon, mikäli kaupan kohteen maaperään porataan lämpö- tai porakaivo. Tieto tulee toimittaa viipymättä toimenpiteen suorittamisen jälkeen.

 

13. Tontin käyttö

 

Tontti on pidettävä siistissä kunnossa ja vaadittaessa aidattava viranomaisten hyväksymällä tavalla.

 

14. Kauppaehtojen siirto

 

Edellä kohdissa 7 -13 mainitut määräykset tulee ottaa tonttia koskeviin vastaisiin luovutuskirjoihin.

 

15. Vuokraoikeuden kuolettaminen ja kiinnitysten siirto

 

Vuokraoikeuteen kohdistuvat kiinnitykset ostaja sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan tai siirtämään ostettavaan tonttiin. Samoin ostaja sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan erityisenä oikeutena kirjatun vuokraoikeuden.

 

Kaupunki antaa suostumuksensa edellisessä kappaleessa mainittujen toimenpiteiden suorittamiseen.

 

16. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

17. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle

 

Turussa xx. päivänä xxxkuuta 2018

 

TURUN KAUPUNKI

Kaupungin puolesta:

 

 

Tämän kaupan hyväksymme ja sitoudumme sen ehdot täyttämään.

Paikka ja aika edellä mainitut.