Kauppakirja (luonnos 5.3.2018)

 

 

 

Myyjä:

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Ostaja:

Rederi Ab Fakir

Y-tunnus 2247004-6

Hevoskarintie 23

20100 Turku

 

 

Kaupan kohde:

Turun kaupungin Ruissalon kylän Ruissalon tilalla RN:o 1:3 (853-503-1-3), osoitteessa Hevoskarintie 23, 20100 Turku, sijaitsevat seuraavat rakennukset (osoitettu kartalla M 463/7.12.2017), laitteet sekä niihin liittyvät sähkö- ja vesiliittymä:

 

1. noin 2100 m2:n suuruinen veistämörakennus

2. noin 1860 m2:n suuruinen kylmä venesuoja

3. noin 490 m2:n suuruinen kylmä venesuoja

 

Rakennusten alaa ei ole tarkastusmitattu. Ostaja ja myyjä toteavat yhteisesti, ettei kauppahinta ole pinta-alaperusteinen.

 

Kauppahinta:

Kolmesataakuusikymmentä tuhatta (360.000) euroa.

 

Kaupan perusteet:

Kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaoston päätös xx.xx.2018 § xxx,

päätös on tullut lainvoimaiseksi xx.xx.20xx.

 

Muut ehdot:

 

Tämän kaupan kaikki ehdot on mainittu tässä kauppakirjassa.

1. Kauppahinta maksetaan Myyjän ilmoittamalle tilille ennen kaupantekotilaisuutta ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksin.

 

2. Ostaja saa rakennukset ja laitteet heti omistukseensa ja hallintaansa vapaana kiinnityksistä, rasituksista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu, kun osapuolet ovat allekirjoittaneet tämän kauppasopimuksen ja kun Ostaja on allekirjoittanut kohdassa 7. tarkoitetun maanvuokrasopimuksen.

 

Rakennusten tilat ovat pääosin jo Ostajan hallinnassa 1.2.2016 alkaneen huoneenvuokrasopimuksen perusteella. Huoneenvuokrasopimus sovitaan kaupan kohteena olevien tilojen osalta päättyneeksi tämän kauppakirjan allekirjoituksin.

 

3. Ostaja vastaa kauppaan liittyvästä varainsiirtoverosta. Myyjä vastaa kaupantekovuodelta kaupan kohteesta määrättävästä kiinteistöverosta.

 

Muista kohteeseen kohdistuvista veroista ja maksuista osapuolet vastaavat omistusaikojensa osalta.

 

4. Ostaja on tietoinen, että kaupan kohteet sijaitsevat alueella, jolla ei ole voimassa olevaa asemakaavaa. Ruissalon osayleiskaavassa (68/1991) alue on julkisten palvelu- ja hallintorakennusten alue, jolla veneveistämötoimintaan liittyvä kulttuurihistoriallisesti merkittävä ympäristö tulee säilyttää (PY/s). Lisäksi ostaja on tietoinen, että kaupan kohteet sijaitseva Natura 2000 -alueella.

 

Ostaja on tietoinen, että kaupan kohteena oleva veistämörakennus on Ruissalon osayleiskaavassa osoitettu rakennustaiteellisesti tai historiallisesti arvokkaaksi tai maisemakuvan säilymisen kannalta tärkeäksi rakennukseksi.

 

Edellä mainitut seikat saattavat vaikuttaa rakentamiseen ja purkamiseen liittyvien viranomaislupien saamiseen sekä rakennuksen käyttämiseen eri käyttötarkoituksiin.

 

5. Ostaja on ennen kaupasta päättämistä tutustunut kaupan kohteeseen ja hyväksyy rakennukset siinä kunnossa kuin ne ovat kaupantekohetkellä. Ostaja hyväksyy rakennusten iän ja kunnon perusteella rakennuksissa olevat virheet ja puutteet eikä ostajalla ole huomauttamista näiden seikkojen osalta.

 

Kaupan kohteena olevien rakennusten lattian ja maaperän pilaantuneisuutta on tutkittu niin kuin 16.5.2013 päivätyssä Golder Associates Oy:n laatimassa tutkimusraportissa on selostettu. Ostaja on tietoinen em. raportin sisällöstä ja on saanut kopion raportista. Ostaja on tietoinen nyt kaupan kohteena olevien rakennusten lattiarakenteissa ja niiden alapuolisessa maaperässä olevasta pilaantumisesta. Ostaja ottaa vastattavakseen kaikki toimenpiteet ja niistä aiheutuvat kustannukset, joita rakennusten käyttäminen muuhun kuin veneiden säilyttämiseen mahdollisesti aiheuttaa.

 

Ostaja on tutustunut kohdetta koskeviin asiakirjoihin, joihin kuuluu rakennuksista laadittu 31.8.2011 päivätty kuntoarvioraportti, 11.12.2017 laadittu Alcasa Oy:n korjausraportti, lainhuutorekisterin ote __.__.2018, kiinteistörekisterin ote __.__.2018 ja alueen kaavamääräykset. Ostaja on todennut kaupan kohteen vastaavan siitä esitettyjä asiakirjoja ja annettuja tietoja eikä Ostajalla ole huomauttamista näiden seikkojen osalta.

Myyjä on toteuttanut kaupan kohteena olevaan veistämörakennukseen sprinkleröintijärjestelmän, jonka korjaukset ovat kaupantekohetkellä kesken. Myyjä vastaa järjestelmän toimivuudesta siihen saakka, että järjestelmä on rakennusvalvonnan toimesta hyväksytty ja Myyjä on vastaanottanut sen käyttöön. Ostaja ottaa järjestelmän ja siitä aiheutuvat kustannukset vastattavakseen järjestelmään hyväksytyn käyttöönoton jälkeen.

 

Myytäviin rakennuksiin kuuluvat normaalit, rakennusten vanhaan käyttötarkoitukseen liittyvät laitteet. Laitteet ovat vanhoja ja Myyjä ei vastaa kauppaan kuuluvien muiden laitteiden kuin sprinkleröinnin toiminnasta.

 

Myyjä ei vastaa siitä, että kaupan kohde soveltuu Ostajan aikomaan käyttötarkoitukseen.

 

6. Myyjä ja Ostaja ovat sopineet että Myyjä huolehtii kaupan kohteen uuden sähkökaapelin toteuttamisesta muuntamolta uudelle pääkeskukselle kustannuksellaan. Ostaja vastaa pääkeskuksen hankinnasta ja asentamisesta kustannuksellaan. Myöhemmin tehtävistä sähkö- ja vesiliittymien mahdollisesta laajentamisesta ja niistä aiheutuvista kustannuksista vastaa Ostaja kustannuksellaan. Ostaja vastaa kaupan kohteena olevien rakennusten mahdollisesta viemäröintitarpeesta kustannuksellaan.

 

7. Ostaja sitoutuu tämän kaupan allekirjoituksella tekemään maanvuokrasopimuksen kartalla M 48/12.2.2018 osoitetusta, noin 18278 m2:n suuruisesta alueesta, joka on osa Turun kaupungin Ruissalon kylässä sijaitsevaa Ruissalon tilaa RN:o 1:3 (853-503-1-3), Turun kaupungin kanssa. Sopimus tehdään 31.12.2062 asti 9.897,58 euron perusvuosivuokrasta ja muutoin erillisen vuokrasopimuksen ehtojen (mm. indeksiehto) mukaisesti.

 

8. Tästä kauppasopimuksesta johtuvat erimielisyydet ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

9. Tähän kauppaan ei sisälly muuta irtainta omaisuutta kuin kaupan kohde eikä sellaisen luovuttamisesta ole muutakaan sopimusta.

 

10. Tämä sopimus sitoo osapuolia, kun se on allekirjoitettu ja kun Ostaja on allekirjoittanut kohdassa 7. tarkoitetun maanvuokrasopimuksen.

 

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kaksi yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle ja yksi ostajalle.

 

Turussa __.päivänä ______kuuta 2018

 

TURUN KAUPUNKI

Kaupungin puolesta:

 

 

 

Tämän kaupan hyväksymme ja sitoudumme sen ehdot täyttämään.

 

Paikka ja aika edellä mainitut

 

 

 

Joakim Håkans