Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaosto2326.02.20181

12317-2017 (653)

Päiväkotielementin hankinta Varissuolle

Tiivistelmä:

Varissuon alueella tarvitaan nopeasti lisää päivähoitopaikkoja. Päivähoitopaikkojen lisäys alueelle ehdotetaan toteutettavaksi väliaikaisella tilaelementtiratkaisulla.

Khkeh § 23

Tilapalvelujohtaja Tuomas Koskiniemi 22.2.2018:

Varissuon alueella on akuutti tarve päivähoitopaikkojen lisäämiselle. Kasvatus- ja opetuslautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan 17.5.2017. Tällöin todettiin, että

Näin ollen kasvatus- ja opetuslautakunta esitti Strateginen tilojen ohjaus -vastuualueelle, että lisätilan hankkimisesta Varissuolle käynnistetään pikainen tarveselvitys, jotta hanke voisi konkretisoitua mahdollisimman nopeasti, mielellään 1.1.2018 lukien.

Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue on tehnyt Varissuolle sijoitettavasta päiväkotitilasta hankekuvauksen ja syksyn 2017 aikana tarkasteltiin lisäksi koko Varissuon alueen päivähoitoverkkoa. Selvitysten mukaan alueen akuutti päivähoitopaikkatarve tulisi ratkaista tilapäisellä neljän ryhmän päiväkodilla.

Olemassa olevista päiväkodeista teetettiin kuntoarviot, joissa esitetään tarvittavat korjaustoimenpiteet ja niiden ajoitus. Kaikki päiväkodit arvioitiin olevan kuntoluokkaa KL 3 (tyydyttävä, kevyt huoltokorjaus 1-5 vuoden kuluessa tai peruskorjaus 6-10 vuoden kuluessa). Kuntoarvioiden perusteella on tarkoituksenmukaista tehdä kohteissa ehdotettuja kohdekohtaisia toimenpiteitä, jotta rakennuksien toimivuus voidaan varmistaa. Näitä ovat esimerkiksi vesikatteen uusiminen, ikkunoiden ja julkisivujen kunnostaminen. Yhteenvetona todettiin, että kunnossapidollisilla toimenpiteillä pystytään pitämään päiväkodit siihen asti kunnossa, kunnes ne vaativat laajemmat peruskorjaukset, eli noin kymmenen vuoden kuluttua. Tästä syystä alueen laajemman verkkoratkaisun suunnitteluun on tarkoituksenmukaista palata uudestaan noin 2020 -luvun alussa.

Varissuon akuutin päivähoitotilatarpeen osalta kasvatus- ja opetuslautakunta on hyväksynyt 7.6.2017 § 86 Varissuon päiväkodiksi hankittavan tilaelementin hankekuvauksen. Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta on lausunut asiasta 16.8.2017 § 349 ja vuokrakohteen rakentamispaikaksi päätettiin Orminkuja YOS 2 ja 3 korttelissa 27 olevat tontit. Tämän jälkeen Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 22.11.2017 § 529 päätti hyväksyä vuokratarjouspyynnön valintakriteerit ja oikeuttaa Tilapalvelut käynnistämään kilpailutuksen.

Tarjouspyyntö julkaistiin julkisten hankintojen ilmoituskanava HILMA:ssa 5.12.2017 ja tarjouspyynnön asiakirjat olivat saatavilla Haahtela Pris -alustan kautta tarjouspyynnön julkaisemisen jälkeen. Kysymyksiä sai esittää 15.12.2017 asti. Vastaukset kysymyksiin julkaistiin 20.12.2017 Haahtela Pris:ssä. Tarjoukset pyydettiin jättämään 12.1.2018 klo 12.00 mennessä. Tarjouksia saatiin 1 kappaletta määräaikaan mennessä. Projektipankkiin kirjautui 9 yritystä.

Tarjouksen jätti ainoastaan Parmaco Oy.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi:

Tarjouspyynnössä oli määritelty tarjoajien kelpoisuusvaatimukset. Tarjoajan tuli täyttää tilaajavastuulaissa esitetyt palveluntarjoajaa koskevat vaatimukset, tarjoajan luottoluokituksen tuli olla vähintään A, tarjoajalla tuli olla vähintään yksi referenssikohde vastaavan kokoisesta päiväkotirakennuksesta viimeisen viiden vuoden ajalta sekä viimeksi vahvistetun tilinpäätöksen liikevaihdon tuli olla vähintään 3 miljoonaa euroa.

Tarjoaja Parmaco Oy täytti vaaditut kelpoisuusehdot. 

Tarjouksien tarjouspyynnön mukaisuus:

Tarjouspyynnössä oli määritelty tarjouksen muotovaatimukset ja siinä vaadittavat suunnitelmat ja liitteet. Tarjouspyynnön mukaisesti tarjoukseen tuli liittää:

1.   Hankekuvauksen mukaisen suunnitelman esittäminen rakennustapaselostuksineen, sisältäen:

a.   L1-tasoiset luonnossuunnitelmat tilojen pohjapiirustuksista

b.   L1-tasoiset leikkaukset

2.   Asemapiirustus, josta selviävät tiloihin liittyvien piha-alueiden ja sen toimintojen sijoittuminen (leikkipaikka ja vaunukatos) sekä kulkuyhteydet

3.   Vähintään yksi referenssikohde vastaavan kokoisesta päiväkotirakennuksesta viimeisen viiden vuoden ajalta

Saatu tarjous oli tarjouspyynnön mukainen. Rakennuksen sijoittelusta on käyty neuvotteluja toimittajan kanssa ja pohjaa on muokattu sijoituspaikan vaatimusten mukaisesti. Sijoituksesta on neuvoteltu myös rakennusvalvontaviranomaisen kanssa.

Tarjouksen neliömäärät ovat seuraava: Rakennuksen huoneistoala on 714,5 m2 ja kerrosala 824,5 m2.

Tarjousten hintavertailu:

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että hintavertailuun otetaan mukaan kaikki tarjoajat jotka olivat kelpoisia ja joiden tarjous oli tarjouspyynnön mukainen. Tarjoushinta tuli tarjouspyynnön mukaisesti eritellä seuraavasti: vuokra x euroa/kuukausi ja x euroa/vuosi (alv 0 %). Tarjousten vertailuperusteena oli halvin vuosivuokra.

Hintavertailuun päässeen tarjoajan tarjous:

Parmaco Oy: 15 050 euroa/kuukausi ja 180 600 euroa/vuosi (alv 0 %, 10 vuoden vuokraus)

Vaihtoehtoisesti pyydettiin ilmoittamaan vuokrahinnat 15 vuodeksi ja 20 vuodeksi. Saadut hinnat olivat 14 300 euroa/kuukausi ja 171 600 euroa/vuosi (alv 0 %, 15 vuoden vuokraus) ja 13 600 euroa/kuukausi ja 163 200 euroa/vuosi (alv 0 %, 20 vuoden vuokraus)

Vuokrasopimus tulisi solmia halvimman tarjouksen antaneen Parmaco Oy kanssa tarjouspyynnön mukaisesti 10 vuoden määräajaksi. Muut ehdot vuokrasopimuksen mukaisesti.

Tilojen arvioitu käyttötarve alkaa viimeistään 1.8.2018 ja jatkuu 31.7.2028 asti. Vuokraus voi alkaa kun tilat on hyväksytysti luovutettu vuokralaiselle ja viranomaisten toimesta hyväksytty käyttöön. Tarkempi käyttöönottopäivä tulee sopia toimittajan kanssa, kalustus tiloissa tulee voida aloittaa heinäkuun 2018 aikana.

Vuokrattavan kohteen ulosmaksettava vuokra kuukaudessa on 15 050 euroa ja vuodessa 180 600 euroa (alv 0 %). Tämä lisäksi sivistystoimialan maksettavaksi tulevat käyttökustannukset, kuten vesi ja sähkö. Kasvatus- ja opetuslautakunnan hyväksymässä hankekuvauksessa oli kuukausivuokrahinnaksi arvioitu 15 115,87 € – 16 407,53 €. Lopullinen sisäinen vuokra lasketaan toteutuneiden kustannusten mukaan ja se tullee mahtumaan tähän esitettyyn haarukkaan.

Liite 1Vuokrasopimus

Liite 2Vastuunjakotaulukko

Liite 3Hankekuvaus

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaosto päättää hyväksyä hankekuvauksen ja päättää, että Tilapalvelukeskus vuokraa Varissuon tilaelementtipäiväkodin tilat tarjouspyynnössä ja tarjouksessa esitetyin ehdoin ja yllä olevan esityksen mukaisesti. Tilat tulevat sijaitsemaan osoitteessa Orminkuja 3 20610 Turku ja vuokrattava kerrosala noin 824,5 m2. Kohteen kuukausivuokra on 15 050 euroa ja vuosivuokra 180 600 euroa. Vuokraan lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.

Tilapalvelujohtaja oikeutetaan allekirjoittamaan vuokrasopimus ja tekemään siihen pieniä teknisluonteisia muutoksia.

Turun kaupunkia sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen solmittavalla vuokrasopimuksella, joka voidaan allekirjoittaa aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen tiedon päätöksestä.

Mahdolliset tiedustelut päätöksen sisällöstä osoitetaan rakennuttajainsinööri Anne Antolalle 050 5589 326.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoParmaco Oy
tpvTilapalvelukeskus


Liitteet:

Khkeh § 23
Liite 1:Vuokrasopimus
Liite 2:Vastuunjakotaulukko
Liite 3:Hankekuvaus