Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus53219.12.202215

12381-2020 (10 02 03, 03.04)

Lausunto Turun hallinto-oikeudelle: asemakaavanmuutos "Turku Energian kortteli"

Tiivistelmä:

Kaksi yksityishenkilöä on valittanut Turun hallinto-oikeuteen valtuuston päätöksestä, jolla on hyväksytty asemakaavanmuutos "Turku Energian kortteli". Valittajat vaativat päätöksen kumoamista. Lausunnon mukaan valitus tulisi hylätä.

Kh § 532

Ympäristölakimies Nina Mattila 8.12.2022:

Kaupunginvaltuusto on 19.9.2022 § 196 hyväksynyt asemakaavanmuutoksen IX kaupunginosan korttelille 5, Linnanmalminaukiolle sekä Linnankadun (osa) ja Amiraalistonkadun (osa) katualueille. Asemakaavanmuutoksella halutaan parantaa korttelin toimivuutta ja elinvoimaa, mahdollistaa lisää asuntoja keskustan läheisyyteen sekä eheyttää kaupunkikuvaa täydennysrakentamisella. Tavoitteena on kokonaisuus, jossa vanhojen voimalarakennusten innovatiivinen uusiokäyttö yhdistetään uusien asuinrakennusten rakentamiseen. Energianjakelun turvaamiseksi alueella jatketaan nykylaajuudessa kaukolämmön vara- ja huipputuotantoa Linnankadun öljylämpökeskuksessa sekä sähkönjakelua Pakkarin sähköasemalla Amiraalistonkadun varrella.

Kaksi yksityishenkilöä on valittanut kaupunginvaltuuston päätöksestä ja vaatinut sen kumoamista. Turun hallinto-oikeus on pyytänyt kaupungin lausuntoa 28.12.2022 mennessä.

Hallintosäännön 34 §:n 2 momentin 3) -kohdan mukaan kaupunginhallitus ratkaisee asiat, jotka koskevat selityksen ja lausunnon antamista kaupunginvaltuuston päätöstä koskevan valituksen johdosta, jos kaupunginhallitus katsoo, ettei kaupunginvaltuuston päätöstä ole valituksessa esitetyillä perusteilla kumottava.

Liitteenä 1 olevan lausunnon mukaan valitus tulee hylätä, koska valtuuston päätös ei ole lainvastainen valituksessa esitetyillä perusteilla. Hallinto-oikeutta pyydetään myös MRL 188.2 §:n perusteella käsittelemään kaavaa koskeva valitus kiireellisenä ja ilmoittamaan arvio käsittelyajasta, koska kyseessä on asuntorakentamisen kannalta merkittävä kaava.

Liite 1​Lausunto

Oheismateriaali 1​Valituskirjelmä

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

Ehdotus​Kaupunginhallitus päättää antaa Turun hallinto-oikeudelle liitteen 1 mukaisen lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausTurun hallinto-oikeus


Liitteet:

Kh § 532
Liite 1:Lausunto