Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, hankintapalvelut 
Hankintapäällikkö14229.11.2022 

6738-2016 (065)

Rahakuljetuspalveluiden hinnankorotus 1.3.2023 lähtien


Konsernihallinto hankintapalvelut, hankinta-asiantuntija Taru Marjamäki 28.12.2022:

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus (nykyisin Hankintapalvelut) on kilpailuttanut rahakuljetuspalvelut 1.1.2017 alkaen toistaiseksi voimassa olevana. Hankinta- ja logistiikkajohtajan päätöksellä 24.11.2016 § 50 palveluntuottajaksi on valittu Loomis Suomi Oy. Turun kaupungin kaupunkiympäristötoimialan valvontapäällikön päätöksellä 10.6.2021 § 2 kaupungilla on lisäksi erillinen kaupungin pysäköintiautomaattien maksutuloja koskeva rahakuljetussopimus (12212-2021).

Hankintasopimuksessa on sovittu hinnan tarkastamisesta seuraavaa:

Sopimushinta on kiinteä kaksi (2) ensimmäistä vuotta, jonka jälkeen Palveluntuottaja voi esittää Tilaajalle perustellusta syystä hinnan muutosta palvelun yleistä kustannuskehitystä vastaavasti. Esitykset hinnan muutoksista on esitettävä Tilaajalle kirjallisesti vähintään kolme (3) kuukautta ennen hinnanmuutoksen voimaantuloa. Hintojen tarkistamisen perusteena ovat yleisen kustannustason muutokset ja niitä arvioidaan Tilastokeskuksen palvelujen tuottajahintaindeksin (H Kuljetus ja varastointi: 5320 Muu posti-, jakelu- ja kuriiritoiminta) vuotuisen muutoksen perusteella.

Yleisen kustannustason tarkistamisen arvioinnissa käytetään viimeisiä saatavissa olevia valtakunnallisia tilastokeskuksen tilastotietoja. Hinnan muutosta laskettaessa palvelujen tuottajahintaindeksin osalta tarkastellaan muutosta edelliseltä vuodelta ja viimeisen saatavissa olevan indeksin välillä. Hinnanmuutos saa olla enintään palvelujen tuottajahintaindeksin vuosittaisen muutoksen suuruinen, kuitenkin enintään kaksi (2) prosenttia.

Loomis Suomi Oy on esittänyt hintojen korotusta kahdella (2) prosentilla 1.3.2023 lähtien.


Turun kaupunki on tutustunut Loomis Suomi Oy:n toimittamiin kirjallisiin selvityksiin hinnantarkastuksen perusteista. Hinnantarkistuksen perusindeksi on 109,4 ja tarkistusindeksi 124,7. Vuosimuutos on 14 %.

Toimivalta

Turun kaupungin hallintosäännön 69 §:n mukaan kansliapäällikkö päättää yhteishankinnoista mukaan lukien seutuhankinnat. Konsernihallinnon hallinnon järjestämispäätöksen 12 § mukaan hankintapäällikölle on siirretty toimivalta päättää yhteishankinnoista mukaan luettuna seutuhankinnat ja niitä koskevista puitejärjestelyistä.

Hankintapäällikkö Susanna Sarvanto-Hohtari:

PäätösPäätän edellä esitetyin perustein hyväksyä Loomis Suomi Oy:n esittämän kahden (2) % hinnankorotuksen 1.3.2023 lähtien.

Päätös voi muuttua oikaisun, valituksen tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Susanna Sarvanto-Hohtari
hankintapäällikkö

Oikaisuohje liitteenä.

Lisätiedot: hankinta-asiantuntija Taru Marjamäki puh. 040 185 4011

 

ao Loomis Suomi Oy

tpv Taru Marjamäki

tied Ilkka Nokka

tied Kaupunginhallitus