Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus48828.11.20224

13049-2022 (01 01 00)

Määräaikaisen uraohjaajan viran perustaminen konsernihallinnon maahanmuuttajapalveluihin

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että konsernihallinnon maahanmuuttajapalveluihin perustetaan määräaikainen uraohjaajan virka ajalle 1.12.2022-31.8.2023.

Kh § 488

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Elina Reinikainen 14.11.2022:

Palvelujohtaja Mika Helva, järjestämisjohtaja Minna Sartes ja työllisyyspalvelujohtaja Riitta Uitto ovat esittäneet, että konsernihallinnon maahanmuuttajapalveluihin perustetaan ajalle 1.12.2022-31.8.2023 määräaikainen uraohjaajan virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 1.10.2022 voimaan tullut yleiskorotus huomioon ottaen 2.484,90 €/kk (KVTES/hinnoittelematon) ja kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto tai aiempi opistoasteinen tutkinto ja riittävä virkaan soveltuva työkokemus. Lisäksi on esitetty, että perustettava määräaikainen virka saadaan täyttää julkisella haulla ilman erillistä lupamenettelyä.

Esityksessä on todettu, että määräaikaisen viran perustamisella pyritään tukemaan kuntakokeilua siinä, että maahanmuuttajia ja muunkielisiä asiakkaita saadaan koulutuksiin. Viranhaltija toimii osana työttömien tehostettuja haastatteluja. Asiakkaaseen liittyviin toimenpiteisiin ja niiden kirjaamiseen URA-järjestelmään liittyy julkisen vallan käyttöä, minkä vuoksi tehtävä edellyttää virkasuhdetta.   

Perustettavaksi esitetty määräaikainen uraohjaajan virka sisältyy henkilöstösuunnitelmaan ja talousarvioon. Määräaikaisesta viran perustamisesta aiheutuva kustannusvaikutus on vuositasolla noin 41.000 €. Palkkakustannuksiin saadaan valtion rahoitusta 70 %.  

Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua toisin perustettavaksi esitettävän määräaikaisen viran toiminnallisesta tarpeesta. Henkilöstöasioiden ohjaus –yksiköllä ei ole muutoinkaan huomautettavaa esitykseen. Aiheutuvat palkkakustannukset tulee sisältyä talousarvioon. Lisäksi tulee ottaa huomioon asetetut tavoitteet henkilöstön määrän kehityksessä.

Hallintosäännön 77 §:n mukaan viran perustamisesta päättää kaupunginhallitus.  

Liite 1Lomake viran perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedKonsernihallinto
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 488
Liite 1:Lomake viran perustamisesta