Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus43731.10.20228

11797-2022 (01 01 00)

Palvelupäällikön viran perustaminen ja johtajan viran lakkauttaminen työllisyyden palvelukokonaisuudessa

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että työllisyyden palvelukokonaisuuteen perustetaan palvelupäällikön virka 1.11.2022 ja samalla lakkautetaan johtajan virka (vak. nro 372000)

Kh § 437

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Elina Reinikainen 14.10.2022:

Työllisyysjohtaja Riitta Uitto on esittänyt, että työllisyyden palvelukokonaisuuteen perustetaan 1.11.2022 lukien palvelupäällikön virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.785,38 €/kk (KVTES/hinnoittelematon) ja viran kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto sekä riittävä virkaan soveltuva työkokemus.

Lisäksi on esitetty, että samasta ajankohdasta lukien lakkautetaan työllisyyden palvelukokonaisuudessa avoinna oleva johtajan virka (vak. nro 372000) ja että perustettava virka saadaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä.

Esityksessä on todettu, että työllisyyspalveluissa asiakasmäärä on koronan jälkeen ja työllisyyden kuntakokeilun myötä kasvanut. Työllisyyspalveluiden henkilöstön määrä on kasvanut, kun TE-toimistosta on siirtynyt yli 100 henkilöä kaupungin työnjohdon alle. Työllisyyden kuntakokeilu jatkuu vuoden 2024 loppuun saakka. Kokeiluissa kunnat vastaavat työnjohdosta myös TE-taustaisen kokeiluhenkilöstön osalta. Kokeilut ovat osa isoa palvelurakenneuudistusta, TE-2024-uudistuksen myötä vastuu julkisten työvoimapalveluiden järjestämisestä siirtyy kuntiin. Palvelupäällikkö vastaa osaltaan asiakaspalvelusta ja toimii lähijohtajana.  

Esityksessä on todettu myös, että palvelurakenneuudistuksen myötä ja kuntouttavan työtoiminnan siirryttyä hyvinvointialueelle työllisyyspalveluiden painopiste sijoittuu yhä vahvemmin osaavan työvoiman saatavuuden varmistamiseen, työnantajayhteistyöhön. Henkilöasiakkaitten työllistymisen edistämisessä työnvälitys ja osaamisen kehittäminen ovat keskeistä. Palvelupäällikön tehtävänä on edistää em. tavoitteita.

Lisäksi esityksessä on todettu, että palvelupäällikön perustettava vakanssi on otettu huomioon työllisyyden palvelukokonaisuuden vuoden 2023 henkilöstösuunnitelmassa ja henkilöstöpäälliköltä saadun tiedon mukaan perustettava vakanssi sisältyy vuoden 2023 talousarvioon. Viran perustamisesta aiheutuva kustannusvaikutus on vuositasolla noin 62.400 €.

Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua toisin perustettavaksi esitettävän viran toiminnallisesta tarpeesta. Henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole muutoinkaan huomautettavaa esitykseen. Aiheutuvat palkkakustannukset tulee sisältyä palvelukokonaisuuden talousarvioon ja palvelukokonaisuuden tulee ottaa huomioon asetetut tavoitteet henkilöstön määrän kehityksessä.

Hallintosäännön 77 §:n mukaan viran perustamisesta päättää kaupunginhallitus.  

Liite 1Esitys viran perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedTyöllisyys


Liitteet:

Kh § 437
Liite 1:Esitys viran perustamisesta