Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus43631.10.20227

11989-2022 (01 01 00)

Suunnitteluinsinöörin viran perustaminen kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuteen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuteen perustetaan suunnitteluinsinöörin virka 1.11.2022 lukien

Kh § 436

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 13.10.2022:

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi on esittänyt, että kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuteen perustetaan 1.11.2022 lukien suunnitteluinsinöörin virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.778,07 €/kk (TS/PR II, VL 4B) ja jonka kelpoisuusvaatimus on soveltuva korkeakoulututkinto tai aikaisempi opistotasoinen tutkinto ja hyvä kokemus katusuunnittelusta. Kaupunkiympäristöjohtaja on lisäksi esittänyt, että perustettava virka saadaan täyttää julkisella haulla ilman erillistä lupamenettelyä ja että suunnittelurakennusmestarin avoinna oleva virka (vak. nro 531087) lakkautetaan 1.11.2022 lukien.

Esityksessä on todettu, että kaupunkirakentamisen palvelualueen toteutussuunnittelun vastuualueella on 1.8.2022 alkaen vapautunut suunnittelurakennusmestarin virka, jonka tilalle vuoden 2022 henkilöstösuunnitelman mukaisesti palvelukokonaisuus esittää perustettavaksi vaativampi suunnitteluinsinöörin virka. Suunnitteluinsinööri vastaa itsenäisesti rakentamisessa tarvittavien katu- ja kadunrakennussuunnitelmien (suunnitelmapiirustukset, työselostukset, turvallisuusliitteet, määräluettelot ja kustannusarviot) suunnitteluttamisesta konsulttityönä isoissa hankkeissa ja toimii niissä suunnittelun koordinaattorina. Suunnitteluinsinööri laatii katu- ja kadunrakennussuunnitelmia ja vastaa hankkeiden tietomalleista. Suunnitteluinsinööri toimii työmaan rakentamisenaikaisena suunnittelija-asiantuntijana ja laatii tarvittavat muutossuunnitelmat alansa asiantuntijana. Viran tehtäviin sisältyy antaa itsenäisesti katukorkeuksia rakennusvalvontaan rakennuslupia varten sekä rakennusliikkeille ennakkosuunnittelua varten, jonka vuoksi vakanssi on perustettava virkana.

Esityksen mukaan vaativamman viran perustaminen suunnittelurakennusmestarin viran tilalle on hyväksytty osana kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden vuoden 2022 henkilöstösuunnitelmaa sekä huomioitu palvelukokonaisuuden HTV-luvussa ja talousarviossa. Vaativamman viran perustamisesta vapautuneen viran tilalle aiheutuu vuositasolla n. 17.000 euron henkilöstökustannusten lisäys, josta suurin osa katetaan rakennutettavien hankkeiden investointimenoista (valmistus omaan käyttöön).

Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua toisin perustettavaksi esitettävän viran toiminnallisesta tarpeesta. Henkilöstö-asioiden ohjaus -yksiköllä ei ole muutoinkaan huomautettavaa palvelukokonaisuuden esitykseen. Palvelukokonaisuuden tulee lisäksi huomioida asetetut tavoitteet henkilöstön määrän kehityksessä.

Liite 1Suunnitteluinsinöörin virka suunnittelurakennusmestarin viran tilalle, perustamislomake

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että


PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 436
Liite 1:Suunnitteluinsinöörin virka suunnittelurakennusmestarin viran tilalle, perustamislomake