Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus43531.10.20226

12014-2022 (01 01 00)

Osastonhoitajan viran perustaminen hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden Lasten ja nuorten polikliinisten palveluiden vastuualueelle

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden Lasten ja nuorten polikliinisten palveluiden vastuualueelle perustetaan 1.12.2022 lukien osastonhoitajan virka

Kh § 435

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 14.10.2022:

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa on esittänyt, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuteen sairaalapalveluihin perustetaan 1.12.2022 lukien osastonhoitajan virka. Virka sijoittuu Lasten ja nuorten polikliinisten palveluiden vastuualueelle lastenneurologian poliklinikalle.

Osastonhoitajan viran perustamisessa on kyse aiemmin määräaikaisella henkilöstöllä hoidetun tehtävän vakinaistamisesta. Tehtävää on hoidettu määräaikaisella henkilöstöllä 31.1.2022 lukien.

Lasten ja nuorten polikliiniset palvelut on hyvinvoinnin palvelukokonaisuudessa uusi vastuualue, jonka toiminta käynnistyi kuluvan vuoden alussa. Organisaatiomuutos on ollut osa Turun kaupungin sopeuttamisohjelmaa, jossa toimenpidekohdassa 17 tavoitteena on elämänkaarimallinmukaisen erityispalvelutuotannon vahvistaminen perustasolla.

Esityksen mukaan lastenneurologian poliklinikka on vastuualueen ainoa poliklinikka, jossa ei ole ollut osastonhoitajaa. Virka tarvitaan hoitotyön toiminnan ja laadun sekä henkilöstöhallinnon kehittämiseksi. Osastonhoitajan virassa käytetään julkista valtaa mm. osallistutaan kilpailutuksiin ja niiden hyväksyntään.

Viran perustaminen sisältyy hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden vuoden 2022 henkilöstösuunnitelmaan. Viran perustamisesta syntyvä kustannusvaikutus on vuositasolla n. 49 000 €.

Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua asiasta toisin sosiaali- ja terveysjohtajan esityksen kanssa. Henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole muutoinkaan huomautettavaa tehtyyn esitykseen.

Liite 1Lomake viran perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 435
Liite 1:Lomake viran perustamisesta