Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus39126.09.20224

10565-2022 (01 01 00)

Psykiatrian erikoislääkärin viran perustaminen hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden mielenterveys- ja päihdepalveluihin

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden mielenterveys- ja päihdepalveluihin perustetaan 1.11.2022 lukien psykiatrian erikoislääkärin virka

Kh § 391

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 15.9.2022:

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa on esittänyt, että hyvinvoinnin palvelu-kokonaisuuteen mielenterveys- ja päihdepalveluihin perustetaan 1.11.2022 lukien psykiatrian erikoislääkärin virka.

Hyvinvoinnin palvelukokonaisuuteen on 1.1.2021 lukien perustettu mielenterveys- ja päihdepalveluiden vastuualue. Tämän vastuualueen alaisuuteen siirtyi 1.1.2021 myös terveysasemilla tehtävää mielenterveystyötä tukeva psykiatrinen konsultoiva työ, joka on sisältänyt sekä psykiatrian erikoislääkärin että hoitajien työpanosta. Konsultoivan työn työntekijät olivat pitkään vuokrattu Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriltä. Konsultoivien sairaanhoitajien työ on 1.1.2022 lukien toteutettu henkilöstövuokrauksen sijaan kaupungin omien uusien vakanssien turvin. Tarvittavat sairaanhoitajan toimet perustettiin kansliapäällikön päätöksellä 27.10.2021 § 251.Psykiatrian erikoislääkärin työpanoksen vuokraamista Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriltä on jatkettu edelleen niin, että vuokrausta koskevan sopimuksen voimassaoloaika loppuu 31.12.2022.

Sairaanhoitopiirissa konsultoivaa psykiatrin työtä tehnyt psykiatrian erikoislääkäri on eläköitymässä, eikä sairaanhoitopiirillä ole jatkossa mahdollisuuksia osoittaa tätä työtä tekemään toista psykiatria eläköityvän psykiatrin tilalle.

Tarvittavan palvelun turvaamiseksi mielenterveys- ja päihdepalveluihin tarvitaan nyt uusi psykiatrian erikoislääkärin virka. Tarkoituksena on turvata perustasolla tapahtuva mielenterveys- ja päihdetyö. Tämä pienentää tarvetta lähettää potilaita erikoissairaanhoitoon.

Viran perustaminen ei sisälly hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden vuoden 2022 henkilöstösuunnitelmaan. Vakanssin kustannusvaikutus on jatkossa vuositasolla n. 92 300 €.

Sosiaali- ja terveysjohtajan esityksessä on kuvattu tarkemmin psykiatrian erikoislääkärin tehtäviä ja perustettavaksi esitetyn viran tarvetta. Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua asiasta toisin sosiaali- ja terveysjohtajan esityksen kanssa. Henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole muutoinkaan huomautettavaa tehtyyn esitykseen.

Liite 1Lomake viran perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 391
Liite 1:Lomake viran perustamisesta