Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus39026.09.20223

10571-2022 (01 01 00)

Erikoislääkärin viran perustaminen hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden sairaalapalveluihin

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden sairaalapalveluihin perustetaan 1.11.2022 lukien erikoislääkärin virka

Kh § 390

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 15.9.2022:

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa on esittänyt, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuteen sairaalapalveluihin perustetaan 1.11.2022 lukien erikoislääkärin virka. Virka sijoittuu sairaalapalveluiden Lääkäripooli -yksikköön.

Esityksen mukaan erikoislääkäreiden määrän kasvattaminen on olennainen tekijä, jolla mahdollistetaan sairaalan kehittämisprojektin tavoitteiden saavuttaminen ja kustannusten sekä potilaspaikkamäärien vähentäminen. Erikois-lääkärit vastaavat erikoistuvien lääkäreiden ohjauksesta, tukevat päätöksenteossa ja vastaavat konsultointeihin. Lisäsi erikoislääkärit vastaavat osaston toiminnasta, lääketieteellisestä osaamisesta ja laadusta mahdollistaen potilaiden oikea-aikaiset kotiutumiset.

Esitys ei aiheuta muutoksia kokonaiskustannuksiin, sillä palkkakuluja katetaan muista sairaalan kehittämisen myötä täyttämättä jätettävistä ja lakkautettavista vakansseista. Tehtävää on hoidettu tilapäisellä määräaikaisella työvoimalla 31.8.2022 lukien. Esityksen mukaan kyse on kuitenkin pysyvästä työvoiman tarpeesta, eikä tilapäisen palvelussuhteen jatkolle ole perusteita.

Viran perustamisesta aiheutuva kustannusvaikutus on jatkossa vuositasolla n. 93 000 €.

Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua asiasta toisin sosiaali- ja terveysjohtajan esityksen kanssa. Henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole muutoinkaan huomautettavaa tehtyyn esitykseen.

Liite 1Lomake viran perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 390
Liite 1:Lomake viran perustamisesta