Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus39326.09.20226

10808-2022 (01 01 00)

Sosiaalityöntekijän viran perustaminen hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden perheoikeudelliseen yksikköön

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden perheoikeudelliseen yksikköön perustetaan 1.11.2022 lukien sosiaalityöntekijän virka

Kh § 393

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 16.9.2022:

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa on esittänyt, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden perheoikeudelliseen yksikköön perustetaan 1.11.2022 lukien sosiaalityöntekijän virka.

Uuden pysyvän viran tarve liittyy Turun perheoikeudellisen yksikön seudullisen toiminnan laajentumiseen ja tästä johtuvaan työtehtävien määrän kasvuun.

Turun perheoikeudellinen yksikkö on vastannut 1.3.2020 alkaen perheoikeudellisista palveluista Kaarinan, Kemiönsaaren, Koski Tl:n, Kustavin, Laitilan, Liedon, Marttilan, Maskun, Mynämäen, Naantalin, Nousiaisten, Paimion, Paraisten, Pyhärannan, Raision, Ruskon, Salon, Sauvon, Someron, Taivassalon, Turun ja Vehmaan asukkaille. Pöytyän osalta 15.4.2021 lukien ja Uudenkaupungin osalta 1.4.2022 lukien. 1.1.2023 toiminta laajentuu käsittämään myös Auran, Oripään ja Loimaan. Toiminnan vakiintuessa sosiaalityöntekijöiden resurssi on osoittautunut riittämättömäksi.

Seudullisen toiminnan käynnistyttyä sosiaalityöntekijöiden työmäärä on kasvanut huomattavasti. Esityksen mukaan mm. resurssin puute on johtanut siihen, että olosuhdeselvityksiä ei pystytä laatimaan tuomioistuimen asettamassa määräajassa vaan jo ennen asian käsittelyn aloittamista joudutaan pyytämään määräajan pidennystä tuomioistuimelta. Tällöin vaikeassa huoltoriitatilanteessa olevien lasten asioiden ratkaiseminen viivästyy

Sosiaalityöntekijän viran tarpeen voidaan katsoa olevan pysyvää, eikä määräaikaiselle palvelussuhteelle ole kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain edellyttämää perustetta. Vakanssia ei ole sisällytetty vuoden 2022 henkilöstösuunnitelmaan koska uusien kuntien liittyminen maakunnalliseksi palveluksi ei ollut vielä viime vuonna tiedossa.

Perheoikeudellisen yksikön toiminnasta syntyvät kustannukset jaetaan sopijakuntien kesken suhteutettuna asukaslukuun, kuntien rahoitus kustannuksesta on n. 58 %.

Sosiaali- ja terveysjohtajan esityksessä on kuvattu tarkemmin sosiaalityöntekijän työtehtäviä ja perustettavaksi esitetyn viran tarvetta. Henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua viran tarpeesta toisin sosiaali- ja terveysjohtajan esityksen kanssa. Henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole muutoinkaan huomautettavaa tehtyyn esitykseen.

Liite 1Lomake viran perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 393
Liite 1:Lomake viran perustamisesta