Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus35529.08.20227

7323-2022 (01 01 00)

Ylilääkärin viran perustaminen hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden sairaalapalvelut yksikköön

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden sairaalapalvelut yksikköön perustetaan 1.9.2022 lukien ylilääkärin virka

Kh § 355

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 8.8.2022:

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa on esittänyt, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuteen sairaalapalvelut yksikköön perustetaan 1.9.2022 lukien ylilääkärin virka.

Uuden ylilääkärin viran perustaminen liittyy sairaalan johtamisjärjestelmän vahvistamiseen. Tavoitteena on turvata terveyspalveluiden suurimman tulosyksikön johtaminen ja sairaalan ympärivuorokautinen toiminta kaikissa tilanteissa. Johtamismallin muutos on osa kaupungin sopeuttamisohjelman mukaista sairaalan kehittämissuunnitelmaa. Sairaalassa on ollut aiemmin vain yksi vakituinen ylilääkäri. Tämänhetkisen arvion mukaan medisiinisen toimialueen vastuualueella tarvitaan kaksi ylilääkärin virkaa.

Ylilääkärin viran perustamisessa on kyse aiemmin määräaikaisessa virkasuhteessa tehdyn tehtävän vakinaistamisesta.

Viran perustaminen ei sisälly hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden vuoden 2022 henkilöstösuunnitelmaan, mutta palkkakustannukset sisältyvät talousarvioon. Palvelukokonaisuuden näkemyksen mukaan kyse on pysyvästä työvoiman tarpeesta, eikä tilapäisen palvelussuhteen jatkolle ole perusteita. Esitys ei lisää työvoiman käyttöä, koska tehtävää on hoidettu aiemmin määräaikaisella henkilöstöllä.

Sosiaali- ja terveysjohtajan esityksessä on kuvattu tarkemmin ylilääkärin viran tarvetta. Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisesta tarpeesta toisin sosiaali- ja terveysjohtajan esityksen kanssa.

Ylilääkärin viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi tulee määritellä 6.378,40 €/kk, mikä vastaa mm. vanhus- ja vammaispalveluiden lääkärit yksikön ylilääkärin palkkaa. Henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole muutoin huomautettavaa tehtyyn esitykseen.

Liite 1Lomake viran perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 355
Liite 1:Lomake viran perustamisesta