Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus35729.08.20229

7827-2022 (01 01 00)

Kahden palveluohjaajan viran perustaminen hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden palveluohjaus yksikköön

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden palveluohjaus yksikköön perustetaan 1.9.2022 lukien kaksi palveluohjaaja virkaa

Kh § 357

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 8.8.2022:

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa on esittänyt, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuteen palveluohjaus yksikköön perustetaan 1.9.2022 lukien kaksi palveluohjaajan virkaa.

Palveluohjaajan virkojen perustaminen sisältyy hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden vuoden 2022 henkilöstösuunnitelmaan. Esityksen mukaan uudet virat tarvitaan, jotta ikääntyneiden palveluohjaus toimisi jatkossakin lakisääteisesti. Lisäresurssi tarvita koska palveluohjauksen kotikäynneissä ja huoli-ilmoitusten määrässä on tapahtunut merkittävää kasvua. Palveluohjaajat tekevät asiakaspäätöksiä, joten uudet vakanssit tulee perustaa virkasuhteina.

Kahden uuden palveluohjaajan viran perustamisesta syntyvä yhteenlaskettu kustannusvaikutus on vuositasolla n. 88.800 €.

Sosiaali- ja terveysjohtajan esityksessä on kuvattu tarkemmin palveluohjaajien työtehtäviä ja palveluohjaajan virkojen tarvetta. Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua perustettavaksi esitettyjen virkojen toiminnallisesta tarpeesta toisin sosiaali- ja terveysjohtajan esityksen kanssa.

Palveluohjaajan virkojen oikea tehtäväkohtainen palkka on 1.6.2022 toteutetun palkkojen yleiskorotuksen jälkeen 2.770,83 €/kk. Henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole muutoin huomautettavaa tehtyyn esitykseen.

Liite 1Lomake virkojen perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 357
Liite 1:Lomake virkojen perustamisesta