Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus35829.08.202210

9000-2022 (01 01 00)

Osastonylilääkärin viran perustaminen ja erikoislääkärin viran vak.nro 391506 lakkauttaminen geriatrisiin ja kuntouttaviin palveluihin

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden geriatrisiin ja kuntouttaviin palveluihin perustetaan 1.10.2022 lukien osastonylilääkärin virka ja samasta ajankohdasta lukien lakkautetaan erikoislääkärin virka

Kh § 358

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 11.8.2022:

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa on esittänyt, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuteen geriatrisiin ja kuntouttaviin palveluihin perustetaan 1.10.2022 lukien osastonylilääkärin virka ja samasta ajankodasta lukien lakkautetaan erikoislääkärin virka. Virka tarvitaan 1.3.2022 toimintansa aloittaneeseen Muistitaloon.

Osastonylilääkärin viran perustamisella pyritään yksikön johtamisen parantamiseen. Muistitalossa toimii lääkäreitä eri vastuualueilta (sairaalapalvelut, avoterveydenhuolto ja geriatriset ja kuntouttavat palvelut). Tämä edellyttää toimivaa yhteistyötä sekä järjestelyä eri vastuualueiden kesken. Jatkossa osastonylilääkäri tulisi hoitamaan kokonaisuuteen liittyviä koordinointitehtäviä, lääkäripoolin koordinointia sekä palvelun kehittämistä kliinisten tehtävien lisäksi.

Osastonylilääkärin viran perustamisen yhteydessä voidaan lakkauttaa erikoislääkärin virka vakanssinumero 391506. Perustettavaksi ja lakkautettavaksi esitettyjen virkojen palkkaerosta syntyvä kustannusvaikutus on vuositasolla n. 4.200 €/vuosi.

Sosiaali- ja terveysjohtajan esityksessä on kuvattu tarkemmin esitetyn muutoksen tarvetta. Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisesta tarpeesta toisin sosiaali- ja terveysjohtajan esityksen kanssa. Henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole muutoinkaan huomautettavaa tehtyyn esitykseen.

Liite 1Lomake viran perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 358
Liite 1:Lomake viran perustamisesta