Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus34015.08.202212

9017-2022 (01 02 02, 01 01 03)

Kaupunkiympäristölautakunnan opintomatka Tanskaan 14.-16.9.2022

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunkiympäristölautakunta oikeutettaisiin tekemään opintomatka Tanskaan Kööpenhaminaan 14.-16.9.2022.

Kh § 340

Järjestämisen tuki, hankepäällikkö Mika Rajala 8.8.2022:

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus on lautakunnan toivomuksesta valmistellut opintomatkaa Tanskaan Kööpenhaminaan 14.-16.9.2022.

Kaupunginhallitus on aikanaan linjannut, että lautakuntien opintomatkojen olisi syytä ensisijaisesti suuntautua pohjoismaihin ja toissijaisesti Turun ystävyyskaupunkeihin.

Matkan tavoitteena on opastetusti tutustua oheisen alustavan ohjelman mukaisiin kohteisiin sekä tavata paikallisia aluekehityshankkeiden edustajia Kööpenhaminassa. Matkan kohteet havainnollistavat, kuinka maankäytön kehittämisen, kaupunkisuunnittelun, ympäristöystävällisen rakentamisen sekä arkkitehtuurin keinoin on mahdollista kasvattaa kaupunkien yleistä viihtyisyyttä, vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta huomioiden kestävä kaupungistuminen suunnittelussa.

Matkalle osallistuvat lautakunnan varsinaiset jäsenet, pormestari Minna Arve, kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen, apulaispormestarit Heikki Pälve, Piia Elo ja Elina Rantanen sekä laajennetun pormestariston jäsenet Mirka Muukkonen ja Juha Anttila. Lautakunnan kokouksiin osallistuvista virkamiehistä matkalle osallistuvat kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi, kaupunginsihteeri Pia Bergström, maankäyttöjohtaja Jyrki Lappi, kaupunkirakentamisjohtaja Kimmo Suonpää, kaavoituspäällikkö Paula Keskikastari ja lisäksi hankepäällikkö Mika Rajala, joka toimii matkanjärjestäjänä. Yhteensä matkalle lähtee 25 henkilöä. Lautakunnan varajäsen voi osallistua, mikäli varsinainen jäsen on estynyt.

Matkan arvioidut kustannukset ovat noin 40.000 euroa. Kustannukset maksetaan pormestariston ja kansliapäällikön osalta konsernihallinnon ja muiden osallistujien osalta kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden määrärahoista.

Hallintosäännön 33 §:n mukaisesti kaupunginhallitus ratkaisee asiat, jotka koskevat toimielinten ulkomaanmatkoja.

Oheismateriaali 1Alustava matkaohjelma

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että kaupunkiympäristölautakunta oikeutetaan tekemään edellä mainitussa kokoonpanossa oheismateriaalina olevan alustavan matkaohjelman mukainen opintomatka Kööpenhaminaan 14.–16.9.2022.

Matkasta aiheutuneet kustannukset, yhteensä noin 40.000 euroa, maksetaan pormestariston ja kansliapäällikön osalta konsernihallinnon ja muiden osallistujien osalta kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden määrärahoista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli pormestari Minna Arve.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristö
tiedKaupunkiympäristölautakunta