Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus34215.08.202214

8939-2022 (00 00 01)

Hyvinvointialueen vaikuttajatoimielinten jäsenien valintaprosessi

Tiivistelmä: -

Kh § 342

Kehittämispäällikkö Maarit Luukkaa ja osallisuuden erityisasiantuntija Anri Niskala 29.6.2022: 

Nimeämispyyntö

Varsinais-Suomen hyvinvointialue on pyytänyt kirjeessään 17.5.2022 Varsinais-Suomen kuntia nimeämään yhden jäsenen ja tälle henkilökohtaisen varajäsenen hyvinvointialueelle perustettaviin monikulttuurisuusneuvostoon, nuorisovaltuustoon, vammaisneuvostoon ja vanhusneuvostoon.

Hyvinvointialueen vaikuttajatoimielinten valintaprosessi

Hyvinvointialueen vaikuttajatoimielimissä Turun kaupunkia edustavat jäsenet ovat merkittävässä roolissa sekä viestinviejänä että -tuojana toimien linkkeinä ryhmien välillä.

On tärkeää, että valittavat jäsenet edustavat mahdollisimman laajasti kohderyhmäänsä. Turun kaupungin vaikuttajaryhmät ohjeistetaan keskustelemaan nimeämisistä avoimesti yhdessä. Ne jäsenet, jotka kokevat, että heillä on henkilökohtaisia ominaisuuksia, jotka sopivat tehtävään ja tarpeeksi aikaa ja intoa uuteen rooliin, ilmoittautuvat kiinnostuksensa hyvinvointialueen vaikuttamistoimielimeen. Tämän jälkeen kaupungin vaikuttajaryhmät valitsevat jäsenet ja varajäsenet hyvinvointialueen vaikuttamistoimielimeen tarvittaessa äänestämällä siten, että:

Tämän jälkeen kaupungin vaikuttajaryhmät ilmoittavat valitsemansa jäsenen ja varajäsenen nimet, puhelinnumerot, sähköpostiosoitteet ja kotiosoitteet 10.10.2022 mennessä osallisuuden erityisasiantuntija Anri Niskalalle.

Turun kaupunki ilmoittaa kaikkien ryhmien jäsenten ja varajäsenten yhteystiedot kootusti hyvinvointialueelle 15.10.2022 mennessä.

Hyvinvointialueen vaikuttamistoimielimet asettaa hyvinvointialueen hallitus

Vaikuttamistoimielinten asettamisesta ja toimintaedellytyksistä päättää hyvinvointialueen aluehallitus. Se valitsee vanhus-, vammais- ja monikulttuurisuusneuvoston puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat. Laki hyvinvointialueesta (§ 32) ja Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valtuuston 2.3.2022 hyväksymä hallintosääntö määräävät vaikuttamistoimielinten jäsenten nimeämisiin liittyvistä asioista.

Vaikuttamistoimielimet aloittavat toimintansa 1.1.2023 alkaen. Vaikuttamistoimielimille järjestetään syksyn 2022 aikana orientaatiotilaisuus työskentelyn käynnistymisen tueksi myöhemmin vahvistettavana ajankohtana.

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus hyväksyy edellä kuvatun hyvinvointialueen vaikuttajatoimielinten valintaprosessin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli pormestari Minna Arve.

Jakelu

tpvKonsernihallinto, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
tpvMonikulttuurisuusneuvosto
tpvNuorisovaltuusto
tpvTurun kaupungin vanhusneuvosto
tpvVammaisneuvosto