Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus29320.06.20228

7047-2022 (01 01 00)

Hallintopäällikön viran perustaminen kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuteen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuteen perustetaan hallintopäällikön virka 1.8.2022 lukien

Kh § 293

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 14.6.2022:

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi on esittänyt, että kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuteen järjestämisen tuen yksikköön perustetaan 1.8.2022 lukien hallintopäällikön virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 4.804,28 €/kk (KVTES, hinnoittelematon) ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on oikeustieteellinen ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä tehtävään soveltuva työkokemus. Kaupunkiympäristöjohtaja on lisäksi esittänyt, että perustettava virka saadaan täyttää julkisella haulla ilman erillistä lupamenettelyä.

Esityksen mukaan järjestämisen tuen yksikön hallintojohtajan vapautuvan viran tilalle on palvelukokonaisuuden vuoden 2022 henkilöstösuunnitelman mukaisesti tarkoitus perustaa hallintopäällikön virka. Viran keskeisiin tehtäviin kuuluu kaupunkiympäristöjohtajan avustaminen erilaisissa poikkihallinnollisissa, erityisesti maankäyttöön, liikkumiseen ja kaupunkikehitykseen painottuvissa tehtävissä. Viran tehtäviin sisällytetään myös hallintojohtajan viran tehtäviä, joita ei ole tarkoituksenmukaista siirtää muille viranhaltijoille.

Hallintopäällikön viran tehtäviin kuuluvat mm. vastata poikkihallinnollisten asioiden valmistelusta kaupunkiympäristön palvelukokonaisuudessa, vastata palvelukokonaisuuden ja konsernihallinnon yhteisten palveluiden yhteistyön järjestämisestä hallinnon osalta sekä vastata palvelukokonaisuuden sopimusten hallinnan koordinoinnista. Esityksessä on lisäksi mainittu perustettavan viran muita työtehtäviä.

Koska perustettavassa virassa tehdään viranhaltijapäätöksiä, tulee vakanssi perustaa virkana. Tehtävä edellyttää ylempää korkeakoulututkintoa ja sisältää mm. vaativia valmistelu- ja sopimushallintatehtäviä, joten tehtävien vaativuutta voidaan verrata kaupunginlakimiehen viran tehtävien vaativuuteen. Viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi on esitetty 4.804,28 €/kk, joka vastaa kaupunginlakimiehen viran tehtäväkohtaista palkkaa. Perustettavan viran kelpoisuusvaatimukseksi on esitetty oikeustieteellinen ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä tehtävään soveltuva työkokemus.

Viran perustaminen sisältyy kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden vuoden 2022 henkilöstösuunnitelmaan.

Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisesta tarpeesta toisin kaupunkiympäristöjohtajan esityksen kanssa. Henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole muutoinkaan huomautettavaa tehtyyn esitykseen.

Liite 1Lomake viran perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 293
Liite 1:Lomake viran perustamisesta