Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus29420.06.20229

6771-2022 (01 01 00)

Palveluohjaajan viran perustaminen hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden Vammaispalvelulain mukaiset palvelut -yksikköön

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden Vammaispalvelulain mukaiset palvelut -yksikköön perustetaan 1.10.2022 lukein palveluohjaajan virka

Kh § 294

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 7.6.2022:

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa on esittänyt, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuteen Vammaispalvelulain mukaiset palvelut -yksikköön perustetaan 1.10.2022 lukien palveluohjaajan virka.

Viran perustamisessa on kyse aiemmin määräaikaiselle henkilöstöllä hoidetun tehtävän vakinaistamisesta. Palveluohjaajan tehtäviä on hoidettu määräaikai-sissa palvelussuhteissa 1.9.2020 lukien. Virkasuhde tarvitaan koska palveluohjaaja tekee viranhaltijapäätöksiä.

Toiminnallinen tarve uudelle virkasuhteelle liittyy neuropsykiatristen asiakkaiden sekä lapsiperheiden ja työikäisten hakemusten määrän lisääntymiseen. Palveluasumisen ja henkilökohtaisen avun asiakasmäärät lisääntyvät esityksen mukaan noin 10 % vuosittain. Asiakkaiden ja perheiden tilanteet vaativat aiempaa laaja-alaisempaa selvittelyä sekä verkosto- ja kirjaamistyötä.

Kaikkia hakemuksia ole pystytty käsittelemään vammaispalvelulain mukaisen palvelutakuun (3 kk) puitteissa, eikä laissa määriteltyjä palvelusuunnitelmia pystytä päivittämään asiakkaiden tarpeita ja muuttuneita tilanteita vastaaviksi.

Hyvinvoinnin palvelukokonaisuudessa palveluohjaajan viran tarve asiakastyöhön nähdään pysyväksi.

Palveluohjaajan viran perustaminen sisältyy hyvinvoinnin palvelukokonaisuudelle vuodelle 2022 laadittuun henkilöstösuunnitelmaan. Kustannusvaikutus viran perustamisesta on vuositasolla n. 44.000 euroa.

Sosiaali- ja terveysjohtajan esityksessä on kuvattu laajasti palveluohjaajan viran tarvetta ja palveluohjaajan työtehtäviä. Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisesta tarpeesta toisin sosiaali- ja terveysjohtajan esityksen kanssa. Henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole muutoinkaan huomautettavaa tehtyyn esitykseen.

Liite 1Lomake viran perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointi
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 294
Liite 1:Lomake viran perustamisesta