Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus27106.06.20227

5544-2020 (10 02 03, 03.04)

Lausunto Turun hallinto-oikeudelle: asemakaavanmuutos- ja tonttijako/tonttijaonmuutos "Uusi konserttitalo"

Tiivistelmä:

Neljä yksityishenkilöä on valittanut Turun hallinto-oikeuteen valtuuston päätöksestä, jolla on hyväksytty asemakaavanmuutos "Uusi konserttitalo". Valittajat vaativat päätöksen kumoamista. Lausuntoehdotuksen mukaan valitukset tulisi hylätä.

Kh § 271

Ympäristölakimies Nina Mattila 31.5.2022

Kaupunginvaltuusto on 14.3.2022 § 45 hyväksynyt asemakaavanmuutoksen sekä tonttijaon ja tonttijaonmuutoksen ”Uusi konserttitalo” III kaupunginosaan Itsenäisyydenaukiolle. Asemakaavalla mahdollistetaan uuden, ensisijaisesti akustisen orkesterimusiikin esittämiselle tarkoitetun konserttitalon rakentamisen Itsenäisyydenaukiolle. Kaava mahdollistaa n. 310 paikkaisen laitoksen rakentamisen LPA-1-kortteliin ja siihen liittyviin maanalaisiin tiloihin. Rakennusoikeutta kaavamuutosalueelle osoitetaan yhteensä 57 375 k-m2.

Neljä yksityishenkilöä on valittanut kaupunginvaltuuston päätöksestä ja vaatinut sen kumoamista. Turun hallinto-oikeus on pyytänyt kaupungin lausuntoa 16.6.2022 mennessä.

Hallintosäännön 34 §:n 2 momentin 3) -kohdan mukaan kaupunginhallitus ratkaisee asiat, jotka koskevat selityksen ja lausunnon antamista kaupunginvaltuuston päätöstä koskevan valituksen johdosta, jos kaupunginhallitus katsoo, ettei kaupunginvaltuuston päätöstä ole valituksessa esitetyillä perusteilla kumottava.

Liitteenä 1 olevan lausunnon mukaan valitukset tulee hylätä, koska valtuuston päätös ei ole lainvastainen valituksissa esitetyillä perusteilla. Hallinto-oikeutta pyydetään myös MRL 188.2 §:n perusteella käsittelemään kaavaa koskeva valitus kiireellisenä ja ilmoittamaan arvio käsittelyajasta, koska kyseessä on yhteiskunnallisesti merkittäväksi katsottava kaava.

Liite 1Lausunto

Oheismateriaali 1Valituskirjelmät

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää antaa Turun hallinto-oikeudelle liitteen 1 mukaisen lausunnon.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausTurun hallinto-oikeus


Liitteet:

Kh § 271
Liite 1:Lausunto