Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus27806.06.202214

11019-2021 (02 05 01)

Oikaisuvaatimus yleishyödyllisten yhdistysten toiminta-avustuksia koskevasta johtavan kaupunginsihteerin päätöksestä 7.4.2022 § 8

Tiivistelmä: -

Kh § 278

Hallintokoordinaattori Heidi Elo 20.5.2022:

Kansainvälinen kehittämis- ja yhteistyöyhdistys Baltic Region ry (Y-tunnus: 2100874-9) on määräajassa tehnyt oikaisuvaatimuksen yleishyödyllisten yhdistysten toiminta-avustuksia koskevasta johtavan kaupunginsihteerin päätöksestä 7.4.2022 § 8.

Oikaisuvaatimuksessa pyydetään tarkistamaan päätöstä siten, että avustus myönnetään hakemuksen mukaisesti täysimääräisenä.

Oikaisuvaatimuksen perusteina todetaan, että toiminta on kasvanut ja tarve lisätä palveluita ukrainalaisten pakolaisten saavuttua on valtava.

Yhdistys on toimittanut 15.3.2022 Turun kaupungille talousarvion 2022 kerhotoiminnalle, jonka mukaan he pyytävät kaupunkia korvaamaan kerho- ja liikuntakulut vuodelle 2022 seuraavasti:

Yhdistys toteaa, että tilinpäätös vuodelta 2021 muodostui 7061,41 € alijäämäiseksi ja jos rahoitus evätään, eivät he pysty tekemään työtänsä tehokkaasti.

Yhdistyksen tarkoituksena on kulttuurisen ja aineellisen hyvinvoinnin lisääminen kehittämällä yhteiskunnallisia ja sivistyksellisiä etuja sekä edistää maahanmuuttajien sopeutumista suomalaiseen yhteiskuntaan matalan kynnyksen periaatteella. He ovat tänä vuonna järjestäneet lisäpalveluita Varissuolla, Runosmäellä ja Pernossa kasvavan tarpeen vuoksi.

Johtava kaupunginsihteeri päättää hallintosäännön 36 §:n 7 kohdassa mainittujen avustusten myöntämisestä kaupunginhallituksen alaisista määrärahoista siltä osin kuin myönnettävä avustus ei määrältään ylitä 10 000 euroa.

Avustuksen määrä perustuu kaupunginhallituksen hyväksymiin avustustoiminnan yleisiin ohjeisiin ja kyseisen avustusmuodon myöntämisperiaatteisiin. Arvioinnissa on kiinnitetty huomiota yhdistyksen vuoden 2022 toimintasuunnitelmaan ja talousarvioon sekä vuoden 2020 tilinpäätökseen ja tulokseen.

Avustustoimikunta on käsitellessään jakoehdotuksen 4.4.2022 § 9 todennut määrärahajaon vastaavan avustuksia koskevaa voimassa olevaa ohjeistusta.

Kansainvälinen kehittämis- ja yhteistyöyhdistys Baltic Region ry:lle myönnetyn avustuksen määrä perustuu kaupunginhallituksen alaisten määrärahojen myöntämisperiaatteisiin eikä asiassa ole oikaisuvaatimuksen myötä tuotu esiin perusteita päätöksen muuttamiseen, joten oikaisuvaatimus tulee perusteettomana hylätä.

Johtavan kaupunginsihteerin päätös 7.4.2022 § 8 ei ole lainvastainen, ei ole syntynyt virheellisessä järjestyksessä eikä päätöksentekijä ole ylittänyt toimivaltaansa. Päätös ei ole myöskään epätarkoituksenmukainen.

Oheismateriaali 1Oikaisuvaatimus

Oheismateriaali 2Avustushakemus

Oheismateriaali 3Kerhotoiminnan talousarvio vuodelle 2022

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää hylätä Kansainvälinen kehittämis- ja yhteistyöyhdistys Baltic Region ry:n oikaisuvaatimuksen edellä esitetyin perustein perusteettomana.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoKansainvälinen kehittämis- ja yhteistyöyhdistys Baltic Region ry
tiedAvustustoimikunta
tiedKonsernihallinto, päätöksenteon tuki