Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus21709.05.202213

9859-2016 (641, 613, 021)

Lausunto Turun hallinto-oikeudelle: Asemakaavanmuutos sekä tonttijako ja tonttijaonmuutos; Parkinkenttä

Tiivistelmä:

Kaava-alueeseen rajoittuvan kiinteistön 853-6-43-1 omistaja on valittanut Turun hallinto-oikeuteen valtuuston päätöksestä, jolla on hyväksytty asemakaavanmuutos sekä tonttijako ja tonttijaonmuutos "Parkinkenttä" VI kaupunginosaan. Valittaja vaatii päätöksen kumoamista. Lausunnon mukaan valitus tulisi hylätä.

Kh § 217

Ympäristölakimies Nina Mattila 29.4.2022:

Kaupunginvaltuusto on 14.2.2022 § 22 hyväksynyt asemakaavanmuutoksen sekä tonttijaon ja tonttijaonmuutoksen ”Parkinkenttä” (VI) 6 kaupunginosaan. Asemakaavanmuutos on laadittu kortteliin 29, Parkinkentälle ja sitä ympäröiville katualueille. Asemakaavalla mahdollistetaan täydennysrakentaminen Tuureporinkadun varteen ja Tuureporinkadun ja Arkistonpolun kulmaan. Suunnitellut rakennukset ovat VIII-kerroksisia, joista ylin kerros on sisäänvedetty. Rakennusten väliin jää katuaukio, Parkinportti, jonka kautta kentälle kuljetaan ja joka mahdollistaa Tuomiokirkkonäkymän Aninkaistensillalta. Kenttä osoitetaan urheilu- ja virkistyspalveluiden alueeksi.  Tuureporinkadun varteen sijoittuvat AL-1 korttelialueen uudet asuin- ja liikerakennukset, joiden katutasoon tulee sijoittaa liike-, palvelu- ja -toimistotiloja. Tuureporinkadun ja Arkistonpolun kulman AL-2 -korttelialueen rakennukseen sisältyvät liikuntapalveluiden käyttäjien asiakaspalvelutilat sekä kentän huoltotilat. Kentän ja AL-korttelialueiden alle saa rakentaa maanalaisen tilan, johon saa sijoittaa kahteen kerrokseen pysäköintipaikkoja, teknisiä tiloja sekä liikunta- ja varastotiloja.

Kaava-alueeseen rajoittuvan kiinteistön 853-6-43-1 omistaja on valittanut kaupunginvaltuuston päätöksestä ja vaatinut sen kumoamista. Turun hallinto-oikeus on pyytänyt kaupungin lausuntoa 19.5.2022 mennessä.

Hallintosäännön 34 §:n 2 momentin 3) -kohdan mukaan kaupunginhallitus ratkaisee asiat, jotka koskevat selityksen ja lausunnon antamista kaupunginvaltuuston päätöstä koskevan valituksen johdosta, jos kaupunginhallitus katsoo, ettei kaupunginvaltuuston päätöstä ole valituksessa esitetyillä perusteilla kumottava.

Liitteenä 1 olevan lausunnon mukaan valitus tulee hylätä, koska valtuuston päätös ei ole lainvastainen valituksessa esitetyillä perusteilla.

Liite 1Lausunto

Oheismateriaali 1Valituskirjelmä

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää antaa Turun hallinto-oikeudelle liitteen 1 mukaisen lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausTurun hallinto-oikeus


Liitteet:

Kh § 217
Liite 1:Lausunto